Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Huevos rancheros, a mexikói reggeli

Kóstoltad már a mexikói farmerek bőséges és izgalmas reggelijét tortillával, tojással, csípős salsával, babbal, korianderrel és persze avokádóval? Tervezd be a receptet a legközelebbi otthoni brunchra!

1. lépés

Először elkészítjük a salsát, amihez az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát.

2. lépés

Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, a paradicsomokat, a koriandert, csípős salsát, és kb 10 perc alatt összefőzzük.

3. lépés

Ugyanebben a serpenyőben a fokhagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a babot, mexikói fűszerkeveréket, és a friss koriandert.

4. lépés

5 perc alatt összesütjük.

5. lépés

Kevés olajon megsütjük a tortillalapokat.

6. lépés

Utolsó lépésként tükörtojást készítünk.

7. lépés

A tortillán tálaljuk a babot, tojást, paradicsomos salsát, friss koriandert, avokádót és fetasajtot, végül lime-lével meglocsoljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 3 gerezd
koktélparadicsom 250-300 g
Auchan csípős salsa 1/2 üveg
friss koriander 1
mexikói fűszerkeverék, vagy 1 csomag
só, bors, római kömény, piros paprika, oregánó, chili
olívaolaj

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!