Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Hoisin sertésszűz

Most egy sertéshússal és sokféle zöldséggel készült ételt mutatunk be: a hoisin sertésszüzet. Ha szeretitek a távol-keleti ételeket, ezt az receptet mindenképpen ki kell próbálnotok!

1. lépés

A hoisin- és szójaszószt keverd össze a rizsecettel, és vágd fel a hagymákat nagyobb darabokra.

2. lépés

Kend be a páccal a húst, és mehet is a hűtőbe, legjobb ha 1 nappal a készítés előtt bepácoljuk a húst és hűtőbe tesszük pihenni.

3. lépés

A páclevet tedd félre, a húst pedig süsd 15 percig 220 fokos sütőben, majd tekerd alufóliába 10 percre!

4. lépés

Közben egy serpenyőben kicsit pirítsd meg a szezámmagot, majd tedd félre.

5. lépés

A páclevet sűrítsd be egyharmadára. Szeleteld fel a húst, öntsd le szósszal, és szórd meg a szezámmaggal.

6. lépés

A rizstésztát öntsd le forró vízzel, majd hagyd rajta a csomagoláson jelzett ideig. Öntsd le róla, és tedd félre a tésztát!

7. lépés

Közben egy száraz serpenyőben pirítsd le a kesut, és tedd félre.

8. lépés

A szezámolajon pirítsd meg a zöldségeket, add hozzá a szójaszószt és a tésztát.

9. lépés

Alaposan kavard össze, szórd meg a kesudióval és friss korianderrel!
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

szűzpecsenye 1 db
hoisin szósz 1 dl
újhagyma 1 csokor
szójaszósz 2 dl
rizsecet 3 evőkanál
fokhagyma 6 gerezd
szezámmag 3 evőkanál
kukoricakeményítő 1 teáskanál
rizstészta, lehet a szélesebb fajta 400 gerezd
újhagyma darabolva 1 csokor
piros kaliforniai paprika csíkozva 1 db
gyömbér reszelve 2 cm
szeletelt lilakáposzta 100 gramm
répacsík 100 gramm
kesudió 100 gramm
szezámolaj 3 evőkanál
Friss koriander vagy petrezselyem 1 csokor

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!