Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Héjában sült, grillezett burgonya

A burgonya kiváló és sokoldalú alapanyag, grillrácson is remekül elkészíthető. Megspékelve egy finom tejfölös fűszervajjal igazi nyár esti csemege.

1. lépés

A metélőhagymát a többi zöldfűszerrel együtt finomra vágjuk.

2. lépés

A vajat összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a finomra vágott metélőhagymát is.

3. lépés

Fóliába csavarva megformázzuk és behűtjük, legalább egy órára.

4. lépés

A burgonyákat bevagdossuk, vigyázva, hogy a szeletek egyben maradjanak. Megtöltjük a burgonyákat felváltva 1-1 szelet fűszervajjal és mozzarellával. Alufóliába csomagoljuk és grillen 45 perc alatt puhára sütjük, néha megforgatjuk. Tejföllel, finomra vágott metélőhagymával kínáljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

vaj 20 dkg
metélőhagyma 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
menta 1 csokor
sűrű tejföl 1 dl
Durva só, finom só és őrölt bors 1 teáskanál
mozzarella 20 dkg
burgonya 6 nagyobb

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!