Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Házi pestos cukkini-spagetti

Két szuper dolog kerül ma terítékre! Az egyik az olaszok szuperszónikus titkosfegyvere a pesto, kicsit magyarosítva. A másik az olaszok szuperszónikus titkosfegyvere a spagetti, fogyókúrásra hangolva. Az íz viszont magáért beszél, ráadásul a hűtőben sokáig eláll egy befőttesüvegben, ha leöntöd olajjal.

1. lépés

A pesto összes hozzávalóját tedd egy konyhai aprítóba, de először csak kevés olajat adj hozzá. Turmixold össze, ha szükséges akkor önts még az olajból

2. lépés

Egy zöldség spirálozón tekerd át a cukkiniket. Pár ezer forintért beszerezhető, hasznos kis jószág. Ha nincs, akkor nagy lyukú reszelővel is dolgozhatsz. Forró, sós vízben főzd egy percig, majd öblítsd le jéghideg vízzel, így nem lesz túl puha.

3. lépés

Forrósíts fel egy serpenyőt, kevés olajon süsd a megtisztított rákokat addig, míg nem lesz piros a színük. Szedd ki, mehet rá a paradicsom, majd kettő perc múlva 3 nagy kanál pestó. Kicsit kavard össze és add hozzá a „spagettit”. Óvatosan - hogy ne törjenek a szálak – forgasd össze, jöhet rá a rák vagy a reszelt parmezán.

4. lépés

Tippek:

5. lépés

Ha hosszú futás előtti napon eszed, akkor mehet a rendes tészta, szükség lesz a szénhidrátra.

6. lépés

Az olaszok soha nem raknak sajtot olyan ételre, melyben hal, vagy tengeri herkentyű van. Nyugodtan csalj
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a pestohoz

dió 1 marék
parmezán 50 g
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 dl
nagy szemű só 1 csipet

hozzávalók

koktélparadicsom felezve 10 szem
cukkini 3 db
rák, ha szereted 300 g
evőkanál a házi pestodból 3 evőkanál
parmezán 50 g
olívaolaj 1 kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!