Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Hagyományos kókuszkocka glutén- és tejmentesen

Szerintem a kókuszkockát senkinek nem kell különösebben bemutatnom, hiszen gyerekkorunk óta az egyik legcsábítóbb sütemények egyike a cukrászdák süteményes pultjában. Az eredeti kókuszkocka piskótája mézzel készül, de a legkívánatosabb hozzávalója a csokimáz. A puha piskótát érdemes alaposan megforgatni a tömény csokis mázban, hogy azt jól magába szívja, aztán hempergessük meg a kókuszban, és győzzük kivárni, hogy a csoki egy cseppet megkössön, az ízek pedig jól összeérjenek. Ez a desszert tökéletes kiegészítő az ünnepi ételek után, de az egyszerűsége miatt akár bármelyik hétköznap este elkészíthető, így a gyerekek uzsonnás dobozába is kerülhet.

1. lépés

A lágy margarint keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a mézet.

2. lépés

Keverjük a liszthez a sütőport. A cukros masszához felváltva adjuk hozzá kisebb adagokban a lisztet és a tejet. 

3. lépés

Simítsuk a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. A sütési idő függ a sütőtől, így mindig érdemes tűpróbát végezni. 

4. lépés

A piskótaalapot hagyjuk kihűlni. 

5. lépés

A mázhoz egy lábosba mérjük ki az összes hozzávalót, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk 2 percet. 

6. lépés

A csokimázat hűtsük langyosra, a mézes piskótát vágjuk kockákra. Öntsük egy tányérba a kókuszreszeléket, a piskótát forgassuk meg a csokiban, majd a kókuszban. 
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

Auchan margarin (szobahőmérsékletű) 80 g
porcukor 200 g
tojás 2 db
méz 1 evőkanál
Auchan bio rizs ital 200 g
sütőpor 12 g
gluténmentes rizsliszt 400 g
kókuszreszelék 200 g

hozzávalók a mázhoz

Auchan margarin 250 g
holland kakaó 3 evőkanál
porcukor 200 g
Auchan bio rizs ital 100 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!