Szerintem a kókuszkockát senkinek nem kell különösebben bemutatnom, hiszen gyerekkorunk óta az egyik legcsábítóbb sütemények egyike a cukrászdák süteményes pultjában.
Az eredeti kókuszkocka piskótája mézzel készül, de a legkívánatosabb hozzávalója a csokimáz. A puha piskótát érdemes alaposan megforgatni a tömény csokis mázban, hogy azt jól magába szívja, aztán hempergessük meg a kókuszban, és győzzük kivárni, hogy a csoki egy cseppet megkössön, az ízek pedig jól összeérjenek.
Ez a desszert tökéletes kiegészítő az ünnepi ételek után, de az egyszerűsége miatt akár bármelyik hétköznap este elkészíthető, így a gyerekek uzsonnás dobozába is kerülhet.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:
hozzávalók
Auchan margarin (szobahőmérsékletű) 80 g
porcukor 200 g
tojás 2 db
méz 1 evőkanál
Auchan bio rizs ital 200 g
sütőpor 12 g
gluténmentes rizsliszt 400 g
kókuszreszelék 200 g
hozzávalók a mázhoz
Auchan margarin 250 g
holland kakaó 3 evőkanál
porcukor 200 g
Auchan bio rizs ital 100 g
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!