Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gyros gluténmentes pitában

Ahhoz, hogy egy igazi, ráadásul gluténmentes pitás gyrost együnk, ki sem kell mozdulni a lakásból. Sokan félnek a zsebes pita sütésétől, pedig nem egy nagy ördöngösség. A titok nyitja a sütés hőmérsékletében rejlik. Az alapja egy jó kenyértészta, amiből lapos korongokat formázunk. Nagyon fontos, hogy a sütőnket 220 fokra melegítsük fel. Én a pitát mindig hőlégkeverésen sütöm.

1. lépés

Keverjük a langyos vízbe a cukrot, morzsoljuk hozzá az élesztőt és 15 perc alatt futtassuk fel.

2. lépés

A lisztet keverjük össze a sóval, útifűvel és adjuk hozzá a felfuttatott élesztős vízhez.

3. lépés

Nagyon alaposan dagasszuk meg miközben, miközben az olajat fokozatosan adjuk hozzá.

4. lépés

A megdagasztott tésztát olajos kézzel gyúrjuk át, és osszuk 6 egyenlőre részre, majd formázzunk belőle bucikat.

5. lépés

Olajos felületen nyújtsunk a bucikból 5 mm vastagságú köröket és tegyük ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. lépés

Szobahőmérsékleten kelesszük 30 percet. A sütőt melegítsük fel 220 fokra hőlégkeverésre.

7. lépés

Süssük a pitákatat 8 percig, majd fordítsuk meg, és süssük további 3-4 percet.

8. lépés

A kész pitákat a sütőből kivéve takarjuk le konyharuhával, így tökéletesen puha lesz.

9. lépés

A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és kevés olajon pirítsuk meg.

10. lépés

A fűszereket közben keverjük össze egy kistálban, majd szórjuk a puhára sült húsra.

11. lépés

Alaposan keverjük össze és pirítsuk további 1-2 percet.

12. lépés

A pitába tejfölös szósz is dukál a zöldségek és a hús mellé. Ehhez keverjük össze a tejfölt sóval és fokhagymaporral.

13. lépés

Tálaláshoz a pitákból vágjunk le egy keskeny darabot és töltsük meg a zsebet ízlés szerint zöldséggel, hússal és bőségesen tejfölös öntettel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 40 perc
Elkészítési idő: 16 perc

hozzávalók a pitához

Schär bread mix liszt 500 g
friss élesztő 25 g
por állagú útifűmaghéj 10 g
10 g
langyos víz 500 g
cukor 1 nagy csipet
Auchan étolaj 2 evőkanál

hozzávalók a gyros húshoz

friss csirkemell filé 600 g
Auchan étolaj 4 evőkanál
2 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt feketebors fél kávéskanál
szárított petrezselyem 2 kávéskanál
oregánó 1 kávéskanál
őrölt fahéj 1 csipet
fokhagymapor  1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
római kömény 1 csipet

hozzávalók a tálaláshoz

Auchan tejföl 200 g
fél kávéskanál
fokhagymapor 1 kávéskanál
zöldség ízlés szerint
csípős szósz ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!