Ahhoz, hogy egy igazi, ráadásul gluténmentes pitás gyrost együnk, ki sem kell mozdulni a lakásból. Sokan félnek a zsebes pita sütésétől, pedig nem egy nagy ördöngösség. A titok nyitja a sütés hőmérsékletében rejlik. Az alapja egy jó kenyértészta, amiből lapos korongokat formázunk. Nagyon fontos, hogy a sütőnket 220 fokra melegítsük fel. Én a pitát mindig hőlégkeverésen sütöm.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 40 perc
Elkészítési idő: 16 perc
hozzávalók a pitához
Schär bread mix liszt 500 g
friss élesztő 25 g
por állagú útifűmaghéj 10 g
só 10 g
langyos víz 500 g
cukor 1 nagy csipet
Auchan étolaj 2 evőkanál
hozzávalók a gyros húshoz
friss csirkemell filé 600 g
Auchan étolaj 4 evőkanál
só 2 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt feketebors fél kávéskanál
szárított petrezselyem 2 kávéskanál
oregánó 1 kávéskanál
őrölt fahéj 1 csipet
fokhagymapor 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
római kömény 1 csipet
hozzávalók a tálaláshoz
Auchan tejföl 200 g
só fél kávéskanál
fokhagymapor 1 kávéskanál
zöldség ízlés szerint
csípős szósz ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!