Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

InspirációkGrillezett marha hátszín vagy bélszín

A hátszín és a bélszín a húsok királya. Ahhoz azonban, hogy királyi módon készítsük el, nem kell hatalmas tapasztalat, csak egy jó recept, amit pontosan betartunk.

1. lépés

Tipp: Praktikus módja a grillrács megzsírozásának, hogy ha egy félbevágott vöröshagymát kenünk meg olajjal, azzal zsírozzuk a felületet, ezután a hagymát meggrillezhetjük és meg is ehetjük. A hátszínről soha ne vágjuk le a vékony zsírréteget sütés előtt, inkább azzal együtt készítsük el (aki nem szereti, az nem eszi meg).

2. lépés

Olajozzuk be a hideg rácsot, majd várjuk meg, amíg felforrósodik, és helyezzük rá a húst. Fontos, hogy a rács jó forró legyen, szinte már magától füstöljön. A már megfűszerezett oldalt süssük kb. 4 percig, közben fűszerezzük meg a másikat.

3. lépés

A steak-et mindig oldalanként grillezzük, így a húst csak egyszer fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük kb. 4 percig

4. lépés

Ha a másik oldal is megsült, pihentessük kb. 5 percig, aztán tálalhatjuk is! Hogy miért fontos a pihentetés? A magas hő hatására a hús összerándul és a benne lévő húsnedvek csak a közepébe koncentrálódnak. A pihentetéskor a nedvek visszaszivárognak a rostokba, a külső forróságtól pedig készre melegszik a szeletünk belseje is. Így lesz igazán porhanyós.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

marhahátszín 4 szelet
Durva só, finom só és őrölt bors egy kevés
olívaolaj egy kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!