Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Grillezett lazac és spárga tésztasalátával

15 perc alatt egy kiadós, de egészséges tésztavacsora? Micsoda? Igen, jól hallod, pár alaphozzávalóból és az Auchanból szerzett friss spárgából és lazacszeletből olyan isteni és könnyű ételt varázsolhatsz, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

1. lépés

A grillt vagy grillserpenyőt felforrósítjuk és a megtisztított zöld spárgát (fás végeit letörjük) 1 evőkanál vajon gyakran forgatva megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Levesszük a grillről és félretesszük.

2. lépés

A lazacot megkenjük olvasztott vajjal és mindkét oldalán 2-3 percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Levesszük a grillről és félretesszük.

3. lépés

Az öntethez egy befőttesüvegbe tesszük a pesztót, a tészta főzőlevét, 2 evőkanál olvasztott vajat, kevés sót és a citrom levét. Összerázzuk, majd a tésztára öntjük és alaposan összekeverjük.

4. lépés

A spárgát falatnyi darabokra vágjuk, a tésztához adjuk, majd ráforgácsoljuk a grillezett lazacot is. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen is.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

lazac filé 20 dkg
zöld spárga 25 dkg
olvasztott vaj 5 evőkanál
főtt tészta 40 dkg
tészta főzőlé 0.5 dl
pesztó 1 púpozott evőkanál
citrom frissen facsart leve 0,5-1 db
fél teáskanál
Bors 1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!