15 perc alatt egy kiadós, de egészséges tésztavacsora? Micsoda? Igen, jól hallod, pár alaphozzávalóból és az Auchanból szerzett friss spárgából és lazacszeletből olyan isteni és könnyű ételt varázsolhatsz, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!
1. lépés
A grillt vagy grillserpenyőt felforrósítjuk és a megtisztított zöld spárgát (fás végeit letörjük) 1 evőkanál vajon gyakran forgatva megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Levesszük a grillről és félretesszük.
2. lépés
A lazacot megkenjük olvasztott vajjal és mindkét oldalán 2-3 percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Levesszük a grillről és félretesszük.
3. lépés
Az öntethez egy befőttesüvegbe tesszük a pesztót, a tészta főzőlevét, 2 evőkanál olvasztott vajat, kevés sót és a citrom levét. Összerázzuk, majd a tésztára öntjük és alaposan összekeverjük.
4. lépés
A spárgát falatnyi darabokra vágjuk, a tésztához adjuk, majd ráforgácsoljuk a grillezett lazacot is. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen is.