Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Grillezett brokkoli saláta

Húsok mellett a grillezés a zöldségnek is igen jól áll. Tippjeim: a fokhagymát és só finomra töréséhez érdemes kőmozsarat használni. A brokkolit a grillrács méretétől függően akár szeletekre is vághatjuk.

1. lépés

A puha vajat összekeverjük a lime levével és reszelt héjával. A fokhagymát a ½ tk sóval finomra törjük, majd a csiliszósszal és a mézzel együtt a vajhoz keverjük.

2. lépés

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és szárazra töröljük. Bedörzsöljük olíva olajjal és sóval, borssal ízesítjük. Közepesen erős láng felett a grillen ropogósra sütjük – hagyjuk egy kicsit megbarnulni, de ne égjen meg!

3. lépés

Egy nagy keverőtálba szedjük a sült brokkolit, összeforgatjuk az ízesített vajjal és feta sajtot morzsolunk a tetejére
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

Vaj 6 evőkanál
lime leve, reszelt héja 1 db
chili 1 evőkanál
méz 1 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
finom só 1 teáskanál
brokkoli 1 fej
olívaolaj 4 evőkanál
feta sajt 30 dkg

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!