Húsok mellett a grillezés a zöldségnek is igen jól áll. Tippjeim: a fokhagymát és só finomra töréséhez érdemes kőmozsarat használni. A brokkolit a grillrács méretétől függően akár szeletekre is vághatjuk.
1. lépés
A puha vajat összekeverjük a lime levével és reszelt héjával. A fokhagymát a ½ tk sóval finomra törjük, majd a csiliszósszal és a mézzel együtt a vajhoz keverjük.
2. lépés
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és szárazra töröljük. Bedörzsöljük olíva olajjal és sóval, borssal ízesítjük. Közepesen erős láng felett a grillen ropogósra sütjük – hagyjuk egy kicsit megbarnulni, de ne égjen meg!
3. lépés
Egy nagy keverőtálba szedjük a sült brokkolit, összeforgatjuk az ízesített vajjal és feta sajtot morzsolunk a tetejére