Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gofri glutén- és tejmentesen

A gofri egy világszerte kedvelt, igazi street food desszert. Már az ókori görögök is sütöttek felforrósított vaslapok között ostyákat, és sok évvel ezelőtt a franciák készítettek először díszes mintázatú gaufre-kat. Az USA-ban kedvelt reggeli. A megsült gofrit számtalan módon fogyaszthatjuk: lekvárral, különböző ízesítésű krémekkel, tejszínhabbal, mézzel, juharsziruppal. Nekem a gofriról mindig a gyerekkori strandos élmények jutnak eszembe. Imádtam a strandos gofrit csokoládés pudinggal és rengeteg tejszínhabbal. Nagyon sok éve nem ettem hagyományos liszttel készült gofrit, de még mindig érzem a számban az ízét. Szerencsére ez a glutén- és tejmentes gofri ugyanolyan ropogós, mint a hagyományos. Ebből a mennyiségből 10 db gofri készíthető.

1. lépés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá.

2. lépés

Tegyük egy keverőtálba a tojások sárgáját, a cukrokat, mérjük hozzá az olajat, vizet és keverjük csomómentesre a liszttel.

3. lépés

Laza mozdulatokkal keverjük a masszához a kemény tojáshabot.

4. lépés

A gofrisütőt forrósítsuk fel. Érdemes az első sütés előtt vékonyan olajjal lekenni, így biztosan nem fog beleragadni a tészta.

5. lépés

Tegyünk a sütőbe 1-1 púpos evőkanál tésztát, majd süssük készre.

6. lépés

A megsült gofrikat szedjük rácsra. Ha a ropogós gofrit kedveljük, ne tegyük soha forrón őket egymás tetejére!

7. lépés

Tálaljuk ízlés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal, lekvárral, pudinggal.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

Auchan bio rizsliszt 250 g
víz 220 g
Auchan olaj 100 ml
„M-es” méretű Auchan tojás 2 db
cukor 4 evőkanál
vaníliás cukor 12 g
1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!