Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes túrógombóc

Egy kiadós leves mellé mindenki nagyon szívesen fogyasztja nálunk a túrógombócot. A gluténmentes diétán lévőknek sem kell lemondaniuk erről a finomságról, hiszen a hagyományos grízt helyettesíteni tudjuk a gluténmentes rizsdarával. A rizsdara pont ugyanúgy működik, mint a gríz. A túrógombóc gyenge pontja a megfelelő túró. Fontos, hogy jó minőségűt használjunk belőle, hiszen főzés közben könnyen széteshet. Az Auchan saját márkás terméke tökéletesen megfelel ehhez a recepthez, 2 db tojás elegendő hozzá. Ha rögös, szárazabb túróval dolgozunk, adjunk hozzá 3 db tojást.

1. lépés

A gombóc minden hozzávalóját mérjük ki egy tálba és alaposan keverjük össze. A hozzávalók között 2-3 db tojás szerepel. Ha nagyon rögös, száraz a túró, akkor tegyünk hozzá 3 db-ot.

2. lépés

A bekevert masszát 10-15 percet pihentessük, közben készítsük el a morzsát a forgatáshoz.

3. lépés

Egy serpenyőben keverjük össze a kenyérmorzsát és az olajat, sózzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára.

4. lépés

A túrós masszából enyhén vizes kézzel formázzunk gombócokat. Egy lábosban forraljunk fel legalább 3 liter vizet és kb. 10 perc alatt főzzük készre a gombócokat.

5. lépés

Érdemes egy gombócot félbevágni, ha megfőtt, szűrjük le és forgassuk meg a zsemlemorzsában.

6. lépés

Tálaljuk ízlés szerint porcukorral, tejföllel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók a gombóchoz

Auchan félzsíros tehéntúró 500 g
Schär bread mix liszt 80 g
gluténmentes rizsdara 100 g
Auchan nívó friss tojás 2 db
Auchan vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet

hozzávalók a forgatáshoz

Auchan étolaj 15 g
Barbara gluténmentes kenyérmorzsa 150 g
1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!