Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes tortilla chips

Kápráztassuk el a barátainkat házi készítésű, ropogós, fűszeres tortillachipsszel, és kínáljunk mellé szintén házi készítésű salsát! Az esti izgalmas film mellé is tökéletes választás, hiszen pillantok alatt elkészül, bár a salsa szósz igazán akkor lesz tökéletes, ha van időnk pár órára a hűtőben pihentetni. Ha esetleg túl sok chipset készítettünk és nem fogy el (bár ez nagyon ritkán fordulhat csak elő), daráljuk le, és használjuk fel panírozáshoz! Igazán pikánssá tehetjük vele a vasárnapi rántott szeletet.

1. lépés

A chips száraz hozzávalóit, a fűszereket keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.

2. lépés

A tésztát két sütőpapír között nyújtsuk egészen vékony téglalappá, és vágjuk fel ízlés szerint háromszög alakúra. A háromszögeket nem kell egyesével tepsibe rakosgatni, hanem a sütőpírral egyszerűen húzzuk át a tepsibe.

3. lépés

200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen süssük ropogósra. A sütési idő függ a sütőtől, nekem 5-6 perc elég volt hozzá.

4. lépés

A salsa szószhoz a zöldségeket vágjuk egész apró kockákra, tegyük egy tálba. Öntsük hozzá a paradicsompürét, ízesítsük a fűszerekkel, a lime levével, és alaposan keverjük össze.

5. lépés

Ha pár órára a hűtőbe tesszük a szószt, akkor érnek igazán össze az ízek.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15
Elkészítési idő: 10

hózzávalók a tortillachipshez

Auchan bio gluténmentes kukoricaliszt 100 g
Schär bread mix liszt 100 g
Auchan olívaolaj 10 g
langyos víz 130 g
szárított élesztő 2 g
10 g
cayenne bors 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 csipet

hozzávalók a salsa szószhoz

szilvaparadicsom 4 db
Auchan paradicsompüré 200 ml
zöld paprika fél db
friss bazsalikom 4 levél
lime leve 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
lilahagyma 1 db
chilipaprika ízlés szerint
ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!