Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes spenótos muffin

Tudom, a spenót elég megosztó étel főleg a gyerekek körében, de ha nem áruljuk el, hogy mitől ilyen szép zöld helyenként a muffin belseje, senki nem fog megjegyzést tenni rá. Viszont mivel maga a muffin igazán népszerű a gyerekek körében, ezért szívesen viszik uzsonnára magukkal az iskolába, még akkor is, ha nem édes. Az alap tésztát ízlés szerint variálhatjuk, természetesen a spenótot ki is hagyhatjuk, de tehetünk mellé kockára vágott virslit, sonkát, kolbász karikákat, esetleg apróra szelt hagymát. Tökéletes vendégváró étel, nyugodtan készítsünk mellé mártogatós krémeket és garantáltan sikerünk lesz vele.

1. lépés

Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, a sütőport, a sót és keverjük össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a durvára vágott spenótot.

2. lépés

A tojásokat lazán verjük fel villával, öntsük hozzá a tejet és borítsuk a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint is és keverjük kanállal alaposan össze.

3. lépés

Tegyük a masszát 5 db 7 cm átmérőjű formába (lehet akár muffin sütőbe is, így több lesz belőle és picit rövidebb ideig kell sütni), a formákat állítsuk egy tepsibe.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

Auchan bio rizsliszt 240 g
sütőpor 15 g
6 g
reszelt Auchan cheddar sajt 50 g
reszelt Auchan füstölt trappista 30 g
bébi spenót 30 g
Auchan bio rizsital vagy tej 180 g
„M-es” méretű Auchan tojás 2 db
Auchan mustár 1 evőkanál
olvasztott Auchan margarin 50 g

hozzávalók a tetejére

reszelt sajt ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!