Ha vendégeket várunk, a sajtos rúd elengedhetetlen és nélkülözhetetlen ropogtatnivaló. Legyen az asztalon bármennyi édes, habos sütemény, torta, a sajtos rúd az, ami a legkapósabb és a leghamarabb fogy el. Pláne, ha jó sajtos, ha jó ropogós, de közben mégis omlós. Na ez a gluténmentes változat pont ilyen. Javaslom, ha vendégeket vártok, rögtön dupla adagot készítsetek, mert garantáltan nagy sikere lesz.
Aki glutén- mellett tejmentes diétát is tart, nyugodtan készítse növényi sajttal, növényi „tejföllel”. Én rendszeresen sütöm így a tejfehérje-allergiás fiamnak. Sajnos a tejmentes sajtok nem sülnek szép, aranybarnára a rudacskák tetején, ezért nyugodtan szórjuk meg szezám- vagy lenmaggal. Nagyon jól mutat rajta a mák is.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő:
hozzávalók
gluténmentes kenyérliszt (Auchanban megvásárolható: It’s us miklos bread mix liszt / It’s us miklos universal mix liszt, Schär B mix liszt) 350 g
reszelt sajt (növényi sajt / laktózmentes sajt) 100 g
margarin 250 g
„M”-es méretű tojás 1 db
tejföl (növényi / laktózmentes) 125 g
só 14 g
„M”-es méretű tojás 1 db
fűszerpaprika 1 csipet
Ízlés szerint reszelt sajt
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!