Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes ricottás-spenótos falatkák

Ezeknek a ricottás falatkáknak nehéz ellenállni. Készíthetjük laza ebédnek akár rizs vagy salátaköret mellé, de tálalhatjuk hidegtálra vendégváró falatkáknak is. Hidegen, melegen egyaránt garantált sikere lesz.

1. lépés

A spenótot alaposan mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk vékony csíkokra. 

2. lépés

A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, dobjuk rá a durvára vágott fokhagymát, és fonnyasszuk meg rajta a spenótot, majd hagyjuk hűlni.

3. lépés

A többi hozzávalót mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a spenótot, és alaposan keverjük össze.

4. lépés

Formázzunk nedves kézzel diónyi gombócokat, forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük aranybarnára. 

5. lépés

A megsült golyókat szedjük konyhai papírtörlőre. 

6. lépés

Tálalhatjuk melegen és hidegen egyaránt.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 40 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

Auchan Ricotta  110 g
friss bébispenót 110 g
gluténmentes zsemlemorzsa 50 g
gluténmentes rizsliszt 50 g
„M”-es méretű tojás 2 db
parmezán sajt 50 g
fokhagyma 1 gerezd
ízlés szerint só
őrölt fekete bors 1 csipet
őrölt szerecsendió 1 csipet
vaj 15 g
gluténmentes zsemlemorzsa
olaj

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!