Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes rakott karfiol

A rakott karfiol tipikusan az az étel, amiből nem érdemes keveset készíteni, hiszen ha marad, tökéletes vacsorára, vagy akár másnapi ebédnek is. Én ezt sokszor sütöm hétvégén, így a kamasz lányomnak a hétfői ebédjét főzés nélkül tudom le. Nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve! Ha esteleg túl sok marad, nyugodtan tegyük el a fagyasztóba is.

1. lépés

A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra, majd olajon kevés sóval dinszteljük meg egy lábosban.

2. lépés

Adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk fehéredésig. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, fűszerköménnyel és öntsünk rá 1 dl vizet. Fedjük le és pároljuk puhára.

3. lépés

A rizst szűrőben forró vízzel alaposan mossuk át és csepegtessük le.

4. lépés

Egy lábosban kb. 2 teáskanál olajat melegítsünk fel, és fehéredésig pirítsuk rajta meg a rizst. Öntsünk rá 500 ml vizet, sózzuk és forraljuk fel. Ha felforrt, fedjük le egy fedővel és vegyük vissza a főzőlap hőmérsékletét egészen kicsire. Kevergetés nélkül pároljuk így a rizst 20 percig.

5. lépés

A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és sós vízben főzzük roppanósra.

6. lépés

Egy serpenyőben készítsünk besamel mártást. Ehhez a vajat olvasszuk fel, szórjuk rá a rizslisztet és pirítsuk egész halványra. Öntsünk rá tejet és keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá egy nagy evőkanál tejfölt, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

7. lépés

A párolt rizst keverjük a darált húshoz.

8. lépés

Egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal, szórjuk meg egy marék gluténmentes zsemlemorzsával. Tegyük szorosan egymás mellé a karfiol rózsákat, oszlassuk el a tetején a besamel mártást. Simítsuk el rajta egyenletesen a rizseshúst.

9. lépés

A tejfölt keverjük össze egy tojással, sózzuk, borsozzuk és kenjük a rakott ételünk tetejére. Vastagon szórjuk meg reszelt sajttal.

10. lépés

200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

darált hús 500 g
karfiol 1 db
vöröshagyma 2 db
Auchan étolaj 4 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
fűszerkömény 1 csipet
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 100 ml
Auchan Nívó jázmin rizs 250 ml
víz 500 ml
Auchan teavaj 40 g
Auchan bio rizsliszt 40 g
őrölt szerecsendió 1 csipet
tej 200 g
Auchan tejföl 270 g
Auchan tejföl 1 púpos evőkanál
Auchan tojás 1 db
szerecsendió 1 csipet
Barbara gluténmentes kenyérmorzsa 1 marék
reszelt sajt ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!