Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes mogyorókrémes, mascarpone torta

Ha bármilyen kekszünk megmarad, legyen ez bolti vagy saját sütésű, soha ne dobjuk ki, mert rengeteg desszert alapja lehet. A kekszeket gyűjtsük össze egy fém dobozba, így sokáig el tudjuk tartani. A keksz alapja lehet golyó formájú süteményeknek. Ezek lehetnek kókuszosak, lekváros-diós (zserbó) ízűek, kakaósak, mascarpone vagy puding ízűek. Rengeteg sütés nélküli torta alapját is a kekszek adják. Én most egy mogyorókrémes, mascarpones verziót hoztam a maradék keksz felhasználásához. Akinek nincs éppen maradék keksze, süssön pár darabot pillanatok alatt a megadott recept alapján.

1. lépés

A kekszhez a margarint morzsoljuk el a liszttel és a porcukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vizet és gyúrjunk rugalmas tésztát. 

2. lépés

A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk kb. 2 mm vastag téglalappá. A tetejét villával szurkáljuk meg, majd derelyevágó segítségével szeleteljük. Ha darált kekszet készítünk csak belőle, akkor akár egyben is megsüthetjük a kinyújtott lapot. 

3. lépés

190 fokra előmelegített sütőben kb. 12. perc alatt süssük készre. 

4. lépés

Tegyük a kihűlt kekszet késés aprítóba és daráljuk meg. Tegyük az aprítóba a keksz morzsára a vajat és a mézet, majd kapcsoljuk be az aprítót. Pillanatok alatt összeáll a tészta így. Természetesen kézzel is összegyúrhatjuk. 

5. lépés

Egy 16-18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen a kekszes alapot. 

6. lépés

A krémhez az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.

7. lépés

Tegyük egy keverőtálba a mascarponet, a mogyorókrémet, az étcsokoládét, a tejszínt és keverjük habosra. 

8. lépés

Simítsuk a krémet a kekszes alapra és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. 

9. lépés

A tetejét megszórhatjuk ízlés szerint cukrozatlan kakaóporral és díszíthetjük gyümölcsökkel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a kekszhez

t's us miklos universal mix liszt  150 g
Auchan porcukor  30 g
Auchan margarin  50 g
M-es méretű tojássárgája  1 db
hideg víz  50 g

hozzávalók a kekszes alaphoz

keksz  220 g
Auchan vaj  60 g
Auchan méz  30 g

hozzávalók a krémhez

Auchan mascarpone  500 g
Auchan mogyorókrém 150 g
étcsokoládé  100 g
tejszín  100 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!