Ezt a látványos, de annál egyszerűbb tortát bárki elkészítheti karácsonyi desszertként. Nem kell hozzá különösebb kézügyesség, viszonylag gyorsan elkészül és extra alapanyagok beszerzésével sem kell órákat eltölteni. A tésztája egy roppant egyszerű, kevert tészta, az íze pedig pont olyan, mintha egy hatalmas mézeskalácsba harapnánk. A nem túl édes, narancsos mascarpone krém tökéletes kiegészítője. A díszítése pedig egy alap mézeskalács, aminek a receptjét megtaláljátok a gluténmentes receptgyűjteményben.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 12 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 90 perc
hozzávalók a tésztához
Auchan bio rizsliszt 400 g
Auchan cukor 200 g
sütőporos mézeskalács fűszerkeverék (vagy 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék és 12 g sütőpor) 1 csomag
só 1 pici csipet
„M-es” méretű Auchan tojás 3 db
szobahőmérsékletű Auchan margarin 200 g
tej 2 dl
narancs aroma 1 teáskanál
Auchan méz 2 evőkanál
hozzávalók a krémhez
Auchan mascarpone 500 g
fahéj 2 teáskanál
narancs aroma 2 teáskanál
habtejszín 200 ml
habfixáló szükség szerint
Auchan porcukor (ha cukrozatlan a tejszín, akkor ízlés szerint) 2 evőkanál
hozzávalók a tetejére
gluténmentes mézeskalács ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!