A máj az egyik legjobb vasforrás. Sok gyerek a májas ételeket messziről elkerüli, pedig igazán egyszerűen és jól lehet elkészíteni őket. A májkrémet viszont már szerencsére sokkal többen kedvelik. Ha sült májas ételt készítek, akkor a maradékból mindig gyártok egy kis májkrémet. Ez tökéletes kenyérre kenve, sok zöldséggel, de simán lehet egy pite tölteléke is.
Hagymás májból így lesz nálunk sült, májas pite.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő: 20 perc
hozzávalók a hagymás májhoz
Auchan pulyka máj 6 db
vöröshagyma 2 db
libazsír 5 evőkanál
majoranna 1 evőkanál
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
só ízlés szerint
Auchan mustár 1 teáskanál
hozzávalók a pite tésztához
Auchan bio rizsliszt 200 g
kukoricakeményítő 100 g
„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
„M-es” méretű Auchan tojássárgája 1 db
puha Auchan margarin 50 g
víz 60 g
só 1 nagy csipet
hozzávalók a sütéshez
Auchan étolaj szükség szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!