A máglyarakás gyerekkorom egyik kedvenc étele. Anyukám mindig összegyűjtötte a szikkadt kiflit, zsemlét és ezt használta fel hozzá. Saját készítésű sárgabarack lekvár került a rétegek közé, a tetejére pedig vastag tojáshab. Nálunk ez a desszert kizárólag csak lekvárral került az asztalra. Többször sütötte anyukám almával, dióval, mazsolával turbózva, de a kedvenc a legegyszerűbb verzió volt.
A gluténmentes kelt tészták (legyen ez péksütemény, kalács) a legfinomabbak teljesen frissen. Ha úgy érezzük, hogy veszítettek az élvezeti értékükből, akkor se dobjuk ki őket. Készítsünk belőlük máglyarakást, aranygaluskát vagy mákosgubát, kenyérpudingot.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc
hozzávalók
gluténmentes kalács 6 szelet
cukor 100 g
„M-es” méretű Auchan tojás 3 db
Auchan margarin 60 g
növényi tejszín 120 g
Auchan rizsital 150 g
porcukor 2 evőkanál
lekvár (most Auchan szamóca dzsem) Ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!