Hagymát a világ minden táján fogyasztanak. Alapvető nyersanyag a konyhában, gyógyító hatása miatt fontos gyógynövény. Egy igazi karakteres zöldség, sok étel alapját képezi nyersen, sütve, főzve és párolva.
A hagymát régóta használják orvoslásra: a kolera, a pestisjárványok idején megelőzés céljából fogyasztották, a római császárok megfázást kúráltak vele.
Ebben a levesben halmozzuk a hagymákat, ugyanis háromfélét is használok hozzá: vöröshagymát, fokhagymát, metélőhagymát. A leves 20 perc alatt elkészül, nem kell bele sok hozzávaló, az alapanyagokat könnyű beszerezni, ráadásul pénztárcabarát is. Aki szereti a hagymákat, készítse az őszi, téli időszakban rendszeresen.
Aki tejmentes diétán van, a hagyományos tejszín helyett használjon Auchan bio rizstejszínt.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók
Auchan vaj 30 g
Auchan bio rizsliszt 30 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
metélőhagyma 1 nagy csokor
húsleves alaplé 1 liter
tejszín 200 ml
só ízlés szerint
őrölt feketebors 1 nagy csipet
őrölt kömény 1 kis csipet
őrölt szerecsendió 1 kis csipet
hozzáavlók a tálaláshoz
reszelt sajt ízlés szerint
pirított gluténmentes zsemlekockák ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!