Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes, háromhagymás krémleves

Hagymát a világ minden táján fogyasztanak. Alapvető nyersanyag a konyhában, gyógyító hatása miatt fontos gyógynövény. Egy igazi karakteres zöldség, sok étel alapját képezi nyersen, sütve, főzve és párolva. A hagymát régóta használják orvoslásra: a kolera, a pestisjárványok idején megelőzés céljából fogyasztották, a római császárok megfázást kúráltak vele. Ebben a levesben halmozzuk a hagymákat, ugyanis háromfélét is használok hozzá: vöröshagymát, fokhagymát, metélőhagymát. A leves 20 perc alatt elkészül, nem kell bele sok hozzávaló, az alapanyagokat könnyű beszerezni, ráadásul pénztárcabarát is. Aki szereti a hagymákat, készítse az őszi, téli időszakban rendszeresen. Aki tejmentes diétán van, a hagyományos tejszín helyett használjon Auchan bio rizstejszínt.

1. lépés

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és dinszteljük meg a vajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rizslisztet, és pirítsuk egész halvány aranybarnára.

2. lépés

Öntsük fel húslével, adjuk hozzá a kis darabokra vágott metélőhagymát.

3. lépés

Fedő alatt rotyogtassuk 10 percet.

4. lépés

Fűszerezzük a levest, majd botmixerrel turmixoljuk simára.

5. lépés

Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel. Ha szükséges, fűszerezzük még ízlés szerint.

6. lépés

Tálaljuk a levest reszelt sajttal és pirított zsemlekockákkal.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

Auchan vaj 30 g
Auchan bio rizsliszt 30 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
metélőhagyma 1 nagy csokor
húsleves alaplé 1 liter
tejszín 200 ml
ízlés szerint
őrölt feketebors 1 nagy csipet
őrölt kömény 1 kis csipet
őrölt szerecsendió 1 kis csipet

hozzáavlók a tálaláshoz

reszelt sajt ízlés szerint
pirított gluténmentes zsemlekockák ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!