Sok ételhez, süteményhez csak a tojások sárgáját használjuk. Érdemes ilyenkor a fehérjét összegyűjteni. Pár napig hűtőben gond nélkül eltartható, de jól tűrik a fagyasztást is. Az összegyűjtött fehérjékből készíthetünk habcsókot, pavlova tortát. A kész habcsókokat sokáig tudjuk tárolni. Ezekkel díszíthetünk tortát, de díszítheti akár a karácsonyfát, asztali díszeket is, de magában is finom.
A habcsók nagyon könnyen elkészíthető, viszont fontos, hogy ezeket alaposan szárítsuk ki a sütőben. A színe, mintázata a képzeletünkre van bízva. A nagyobb darabokat természetesen tovább kell szárítani. Ha színes desszert készül belőle, akkor a színezéshez minden esetben jó minőségű, gél állagú ételszínezéket használjunk. Ebből nagyon pici mennyiség szükséges és garantáltan nem lesz tőle folyós a tojáshab.