Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

InspirációkGluténmentes habcsók

Sok ételhez, süteményhez csak a tojások sárgáját használjuk. Érdemes ilyenkor a fehérjét összegyűjteni. Pár napig hűtőben gond nélkül eltartható, de jól tűrik a fagyasztást is. Az összegyűjtött fehérjékből készíthetünk habcsókot, pavlova tortát. A kész habcsókokat sokáig tudjuk tárolni. Ezekkel díszíthetünk tortát, de díszítheti akár a karácsonyfát, asztali díszeket is, de magában is finom. A habcsók nagyon könnyen elkészíthető, viszont fontos, hogy ezeket alaposan szárítsuk ki a sütőben. A színe, mintázata a képzeletünkre van bízva. A nagyobb darabokat természetesen tovább kell szárítani. Ha színes desszert készül belőle, akkor a színezéshez minden esetben jó minőségű, gél állagú ételszínezéket használjunk. Ebből nagyon pici mennyiség szükséges és garantáltan nem lesz tőle folyós a tojáshab.

1. lépés

A hideg tojásfehérjéket tegyük egy keverőtálba és gépi habverővel magas fordulatszámon verjük fehéredésig. Folyamatos keverés közben több részletben adjuk hozzá a porcukrot.

2. lépés

Mikor a habunk már elég kemény, adjuk hozzá az ecetet, keverjük újabb 1-2 percet, majd mehet hozzá a keményítő.

3. lépés

A hab akkor lesz tökéletes, mikor teljesen kemény, ha megkarcoljuk egy villával, szépen benne marad a villa mintázata.

4. lépés

A sütőt melegítsük elő 100 fokra.

5. lépés

Töltsük a tojáshabot tetszőleges kinyomócsővel ellátott habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk cuki kis halmokat.

6. lépés

100 fokon szárítsuk a habcsókokat 50-60 percet.

7. lépés

Tipp: ha színes habcsókot szeretnénk, keverjünk a felvert habhoz gél állagú ételfestéket. Csíkos habcsókokat pedig úgy tudunk készíteni, ha a habzsák belsejébe vékony ételfesték csíkokat húzunk pl. egy fogpiszkáló segítségével.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

„M-es” méretű Auchan tojásfehérje 2 db
Auchan porcukor 140 g
ecet 3 g
kukoricakeményítő 10 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!