Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gluténmentes corn flakes bundában sült pulykamell

Nálunk a gyerekek egyik kedvenc étele a rántott hús. Gondolom ez más családokban is így van. A hagyományos panírozástól számtalan módon el tudunk térni gluténmentes alapanyagokkal is. Zsemlemorzsa helyett forgathatjuk a húst darált, gluténmentes extrudált „kenyérbe”, burgonyapehelybe, darált mandulába, és kukorica alapú reggeliző pehelybe is. Ha a hús szeleteket pár órára fokhagymás tejbe (ez lehet akár növényi tejital is) áztatjuk, igazán pikáns és porhanyós lesz az ételünk.

1. lépés

A fokhagymát zúzzuk össze, tegyük egy tálba és öntsük rá a tejet, majd áztassuk bele a hússzeleteket legalább 1 órára.

2. lépés

A corn flakes-et késes aprító segítségével daráljuk apróra.

3. lépés

A tejből kivett húst sózzuk ízlés szerint. Panírozzuk a szokásos módon, csak zsemlemorzsa helyett a darált reggelizőpehelybe mártsuk: forgassuk először rizslisztbe, majd felvert tojásba és végül a darált corn flakes-be.

4. lépés

Egy serpenyőben melegítsünk fel bőségesen olajat és süssük a panírozott hús minkét oldalát aranybarnára.

5. lépés

Tálaljuk ízlés szerint a kedvenc köretünkkel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

pulykamell filé 4 vékony szelet
fokhagyma 2 gerezd
Auchan laktózmentes tej 150 ml
ízlés szerint
Auchan rizsliszt 2 evőkanál
Auchan tojás 2 db
gluténmentes corn flakes 2 bögre

hozzávalók a sütéshez

Auchan olaj 6 dl

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!