Nálunk a gyerekek egyik kedvenc étele a rántott hús. Gondolom ez más családokban is így van. A hagyományos panírozástól számtalan módon el tudunk térni gluténmentes alapanyagokkal is. Zsemlemorzsa helyett forgathatjuk a húst darált, gluténmentes extrudált „kenyérbe”, burgonyapehelybe, darált mandulába, és kukorica alapú reggeliző pehelybe is.
Ha a hús szeleteket pár órára fokhagymás tejbe (ez lehet akár növényi tejital is) áztatjuk, igazán pikáns és porhanyós lesz az ételünk.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc
hozzávalók
pulykamell filé 4 vékony szelet
fokhagyma 2 gerezd
Auchan laktózmentes tej 150 ml
só ízlés szerint
Auchan rizsliszt 2 evőkanál
Auchan tojás 2 db
gluténmentes corn flakes 2 bögre
hozzávalók a sütéshez
Auchan olaj 6 dl
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!