A bolognai ragus spagetti nálunk az egyik legnagyobb kedvenc. Sokszor fordul elő, hogy a ragu egy része megmarad, vagy eleve többet is készítek, hogy legyen maradék. A maradék szószos alapot számtalan módon tudjuk variálni különböző ételek mellé. A kamasz lányom kedvenc variációja, mikor sült krumplira teszi, ezt meglocsolja tejföllel és reszel rá sajtot. Én nagyon kedvelem pizza feltétnek, de egy egyszerű lángosból is kiadós ételt készíthetünk vele.
Ha van a hűtőben némi bolognai alap és esetleg akad némi szikkadt kenyerünk, készítsünk belőlük melegszendvicset. De tökéletes pite, töltött batyu töltelék is lehet.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók bolognai ragu
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
Auchan darált pulyka 500 g
Auchan bacon 100 g
Auchan étolaj 2 evőkanál
darabolt paradicsom konzerv 100 g
Auchan puree de tomates (paradicsom püré) 680 g
cukor 1 evőkanál
só Ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
oregánó 1 teáskanál
római kömény ½ kávéskanál
sárgarépa 1 db
zellerszál ½ zellerszál
petrezselyem 1 csokor
víz szükség szerint
hozzávalók lángos, pizza
It’s us miklos universal mix liszt 500 g
por állagú útifűmaghéj 10 g
friss élesztő 25 g
só 10 g
langyos víz 500 g
Auchan étolaj 2 evőkanál
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!