Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Glutén-, tej- és tojásmentes Kentucky Fried Chicken

A gluténérzékenyek számára egyelőre csak álom, hogy egy igazi, gyorséttermi, ropogós, fűszeres bundás csirkehúst egyenek. Otthon megszólalásig hasonlót tudunk készíteni, alig pár hozzávalóval. Én most csirkemellet bundáztam, de készülhet csirkecombból, illetve szárnyból is. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos rántott húst, az íze viszont simán vetekszik vele. Ehetünk mellé krumplit, salátát, vagy mártogatós krémeket.

1. lépés

A csirkemellet vágjuk kb. 2x5 cm-es darabokra, sózzuk meg.

2. lépés

A rizslisztet keverjük csomómentesre a vízzel.

3. lépés

A corn flakes-et mozsárban (ha nincs mozsarunk, tegyük egy vastag nejlon zacskóba és hús klopfolóval törjük össze) zúzzuk durvára, majd keverjük össze a kukoricaliszttel. Ehhez adjuk a fűszereket és a sütőport.

4. lépés

A húst forgassuk meg a lisztes vízben, utána hempergessük meg a fűszeres bundában.

5. lépés

Bő, forró olajban süssük aranybarnára.

6. lépés

Tálaljuk ízlés szerinti körettel, mártogatós szószokkal.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

Auchan bio rizsliszt 80 g
víz 150 g
Auchan bio kukoricaliszt 150 g
gluténmentes corn flakes 150 g
2 kávéskanál
cayenne bors 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
fokhagyma por 1 kávéskanál
sütőpor 1 kávéskanál
Auchan csirkemell filé 1 db

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!