Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Glutén- és tejmentes lazacos hamburger

A gyorséttermek koronázatlan királya a hamburger. Ha meghallom ezt a szót, hogy hamburger, a lelki szemeim előtt már meg is jelenik egy brutálisan hatalmas, puha zsemle szezámmaggal a tetején, roskadásig megpakolva húspogácsával, olvadó sajttal, némi savanyított uborkával, sok mustárral és ketchuppal. Mellé természetesen egy nagy adag sült krumpli és jéghideg szénsavas üdítő dukál. Most ennél egy kicsit lazább, lazacos verziót hoztam. A vastag lazacsteak simán vetekszik a marhahúsos verzióval. Ebből az adagból 5 hatalmas vagy 6 db kisebb buci készíthető. A remoulade-mártás pedig hab a lazacon.

1. lépés

Hamburgerzsemle: A langyos rizsitalhoz keverjük a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt és 10-15 perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott margarint, a tojást, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót. Alaposan dagasszuk meg, és meleg helyen kb. 40 perc alatt kelesszük a duplájára.

2. lépés

A megkelt tésztát gyúrjuk át, és osszuk 5-6 egyenlő részre (én 5 bucit szoktam belőle sütni, így jó nagy hamburgerek lesznek). A bucikat kelesszük újabb 30 percet.

3. lépés

Egy nagy lábosban forraljunk fel 2 liter vizet 2 evőkanál mézzel. A főzőlapot állítsuk be úgy, hogy a víz éppen csak gyöngyözőn. Tegyünk a vízbe 2 db bucit, és főzzük mindkét oldalukat 1-1 percig. Az előfőzött bucikat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le a tetejüket felvert tojás és víz keverékével, majd szórjuk meg szezámmaggal.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

5. lépés

Lazacsteak: Forrósítsunk fel egy serpenyőt kevés olívaolajjal, és tegyük bele a lazacot bőrével lefelé. Amíg sül a lazac, a tetejét sózzuk, szórjuk meg kevés frissen őrölt borssal, citromborssal, locsoljuk meg frissen facsart citrom levével és kaporral. Süssük így a lazacot 5-6 percig. Közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra, és tegyük be a lazacot 15 percre.

6. lépés

A megsült lazacot pihentessük 10 percig, majd óvatosan szedjük le a bőréről.

7. lépés

Remoulade-mártás: A mártáshoz az ecetes uborkát, a hagymát vágjuk egész apró kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze.

8. lépés

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és alaposan keverjük el.

9. lépés

Összeállítás: A bucit vágjuk félbe, tegyünk bele ízlés szerint salátalevelet, karikára vágott paradicsomot. Erre helyezzük a lazacsteaket, és locsoljuk meg gazdagon a mártással.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók a hamburgerbucihoz

langyos Auchan bio rizsital 400 g
Auchan méz 30 g
friss élesztő 25 g
olvasztott Auchan margarin 50 g
„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
10 g
Schär bread mix liszt 500 g

hozzávalók az előfőzéshez

víz 2 l
Auchan méz 2 evőkanál

hozzávalók a tetejére

„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
víz 1 evőkanál
szezámmag ízlés szerint

hozzávalók a lazacsteakhez

bőrös lazac 600 g
olívaolaj 1 evőkanál
citrom leve fél db
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors ízlés szerint
szárított kapor 2 evőkanál
citrombors ízlés szerint

hozzávalók a Remoulade-mártáshoz

Auchan majonéz 4 evőkanál
Auchan ecetes uborka 5 db
apró vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
apróra vágott friss petrezselyem 1 csokor
frissen facsart citromlé 2 teáskanál
frissen őrölt feketebors 1 csipet
Auchan füstölt pirospaprika 1 teáskanál
1 csipet
ecetesuborka-lé 1 evőkanál

hozzávalók az összeállításhoz

saláta ízlés szerint
paradicsom ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!