A gyorséttermek koronázatlan királya a hamburger. Ha meghallom ezt a szót, hogy hamburger, a lelki szemeim előtt már meg is jelenik egy brutálisan hatalmas, puha zsemle szezámmaggal a tetején, roskadásig megpakolva húspogácsával, olvadó sajttal, némi savanyított uborkával, sok mustárral és ketchuppal. Mellé természetesen egy nagy adag sült krumpli és jéghideg szénsavas üdítő dukál. Most ennél egy kicsit lazább, lazacos verziót hoztam. A vastag lazacsteak simán vetekszik a marhahúsos verzióval.
Ebből az adagból 5 hatalmas vagy 6 db kisebb buci készíthető. A remoulade-mártás pedig hab a lazacon.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60 perc
hozzávalók a hamburgerbucihoz
langyos Auchan bio rizsital 400 g
Auchan méz 30 g
friss élesztő 25 g
olvasztott Auchan margarin 50 g
„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
só 10 g
Schär bread mix liszt 500 g
hozzávalók az előfőzéshez
víz 2 l
Auchan méz 2 evőkanál
hozzávalók a tetejére
„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
víz 1 evőkanál
szezámmag ízlés szerint
hozzávalók a lazacsteakhez
bőrös lazac 600 g
olívaolaj 1 evőkanál
citrom leve fél db
só ízlés szerint
frissen őrölt feketebors ízlés szerint
szárított kapor 2 evőkanál
citrombors ízlés szerint
hozzávalók a Remoulade-mártáshoz
Auchan majonéz 4 evőkanál
Auchan ecetes uborka 5 db
apró vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
apróra vágott friss petrezselyem 1 csokor
frissen facsart citromlé 2 teáskanál
frissen őrölt feketebors 1 csipet
Auchan füstölt pirospaprika 1 teáskanál
só 1 csipet
ecetesuborka-lé 1 evőkanál
hozzávalók az összeállításhoz
saláta ízlés szerint
paradicsom ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!