Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Glutén- és tejmentes kakaós, vaníliás csiga

Tökéletes reggeli, de csomagolhatjuk a gyerekeknek az uzsonnás dobozba is. A tészta másnap ugyanolyan puha, mint frissen. Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, nyugodtan tegyük a fagyasztóba.

1. lépés

A rizsitalt melegítsük langyosra a mézzel, morzsoljuk bele az élesztőt és kb. 15 perc alatt futtassuk fel.

2. lépés

A lisztet mérjük egy keverőtálba, adjuk hozzá az utifüvet, a sót.

3. lépés

Keverjük a felfuttatott élesztőhöz az olvasztott margarint, a tojások sárgáját, majd öntsük a liszthez.

4. lépés

Alaposan gyúrjuk össze, míg rugalmas, egynemű tésztát kapunk. Mivel elég ragacsos a tészta, érdemes gumikesztyűs kézzel dolgozni, vagy használjunk dagasztógépet, esetleg a keverőgép dagasztó spirálját.

5. lépés

A tésztát kelesszük szobahőmérsékleten 60 percet, vagy 50 fokos sütőben 35-40 percet.

6. lépés

A töltelékhez a rizsitalt keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukorral, majd főzzük belőle sűrű krémet. A tűzhelyről levéve, még forrón keverjük hozzá a tejszínt (ezt nem kell előtte felverni) és osszuk két egyenlő részre. Az egyik részhez keverjük a feldarabolt étcsokoládét. A pudingokat hűtsük töltés előtt legalább langyosra.

7. lépés

A megkelt tésztát óvatosan gyúrjuk át enyhén rizsliszttel megszórt felületen.

8. lépés

A tésztát nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalappá. A tészta felét kenjük meg a csokis, a másik felét pedig a vaníliás töltelékkel. A vaníliás részt ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával. Csavarjuk fel a tésztát a két széléről, egymással szemben. Így kapunk egy csokis és egy vaníliás csigát, amik a tészta közepén találkoznak.

9. lépés

Éles késsel vágjunk másfél ujjnyi vastag csigákat a rúdból.

10. lépés

Tegyük a csigákat sütőpapírral belelt tepsibe.

11. lépés

A csigák tetejét kenjük le olvasztott margarinnal, majd pihentessük 15-20 percet.

12. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

13. lépés

Kihűlt csigákat szórjuk meg porcukorral.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók a tésztához

It’s us miklos universal mix liszt 400 g
por állagú útifű 10 g
friss élesztő 25 g
méz 60 g
Auchan bio rizsital 340 g
Auchan „M-es” méretű tojássárgája 2 db
1 csipet
olvasztott Auchan margarin 60 g

hozzávalók a töltelékhez

Auchan bio rizsital 500 g
cukor 5 evőkanál
glutén- és tejmentes vaníliás pudingpor 2 csomag
glutén- és tejmentes étcsokoládé 40 g
növényi tejszín 100 g
mazsola ízlés szerint

hzzávalók a tetejére

olvasztott Auchan margarin 20 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!