Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Glutén- és tejmentes csokicseppes muffin

A muffin talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert. Az alapja egy kevert tészta, amit ízlés szerint számtalan módon variálhatunk. A liszt egy részét kakaóporra cserélhetjük, így csokis muffint is tudunk készíteni belőle. A tésztájába a csokicseppeken kívül keverhetünk friss, vagy aszalt gyümölcsöket, de akár olajos magokat (mogyoró, mandula, kesudió) is. Mivel kis adagokban sütjük, ezért a sütési idő sem túl hosszú. A tetejét díszíthetjük a kedvenc krémünkkel, így tökéletes vendégváró sütemény, vagy ideális desszert a gyerek zsúrokra is. A gyerekek pedig egészen biztosan boldogan falatozzák az órák közötti szünetekben az uzsonnás dobozból.

1. lépés

A lágy margarint keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd habosítsuk tovább pár percet a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a tejitalt és keverjük csomómentesre.

2. lépés

Forgassuk a masszához a csokicseppet vagy az apró darabokra vágott étcsokoládét.

3. lépés

A muffin sütőbe tegyünk papír muffin formákat és adagoljuk ezekbe a tésztát. A muffin formákat háromnegyedig töltsük a masszával.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

Auchan margarin 60 g
cukor 120 g
vaníliás cukor 12 g
„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
Auchan bio rizsliszt 150 g
sütőpor 6 g
Auchan bio rizsital 80 g
glutén- és tejmentes étcsokoládé (vagy csokicsepp) 50 g

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!