Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Gazpacho – spanyol paradicsomleves

Ahány ház, annyi gazpacho, vagyis jéghideg zöldséges paradicsomleves. A legfőbb oka, amiért én kedvelem ezt a levest, hogy zöldségpucolással együtt 10 perc alatt elkészül. Süssünk hozzá ropogós héjú, gluténmentes kenyeret, vagy bagettet, a levest pedig jól hűtsük le. Ami nem hiányozhat a gazpachoból, az a paradicsom és a nyers uborka. A többi hozzávalót ízlés szerint variálhatjuk.

1. lépés

A paradicsomok tetején ejtsünk kicsi kereszt alakú bemetszést, tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük így kb. fél percig. Egy tálba készítsünk hideg vizet, szedjük át ebbe a paradicsomokat. Hagyjuk pár percig a hideg vízben, így a bőre szinte magától lejön.

2. lépés

A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk őket apró kockára.

3. lépés

A tálaláshoz érdemes félrerakni az aprított zöldségekből.

4. lépés

Turmixoljuk a zöldségeket kívánt állagúra. A levest készíthetjük teljesen egyneműre, de van, aki kissé darabosan szereti. Tegyük a turmixba a zöldségek mellé a gluténmentes kenyeret, az olajat, almaecetet és a fűszereket, majd pörgessük át így újra.

5. lépés

Tálaljuk jól lehűtve a félretett zöldségekkel és friss kenyérrel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

érett paradicsom 4 db
kígyóuborka fél db
piros kaliforniai paprika fél db
kápia paprika fél db
apró lilahagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
friss bazsalikom 5 levél
ízlés szerint
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
chili ízlés szerint
Auchan olívaolaj 3 evőkanál
Auchan almaecet 1 evőkanál
gluténmentes kenyér 1 szelet

hozzávalók a tálaláshoz

gluténmentes kenyér vagy bagett ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!