Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Garnélás-mogyorós papaya

Ha szombat délutánra vendégeket vársz, és ahhoz keresel valami könnyed és extra finomságot, amivel villoghatsz előttük, akkor az alábbi itiner szerint már el is kezdheted összeválogatni a hozzávalókat. Mert, hogy amit kerestél, azt meg is találtad. Ebben az ételben a mennyei hozzávalók az első pillanattól végtelenül harmonikusan simulnak egymáshoz, hogy a végén mégis egy bombasztikus ízkavalkádban teljesednek ki.

1. lépés

Felforrósított serpenyőben az olajon, kicsit megfonnyasztjuk a fokhagymát az aprított csilikkel.

2. lépés

Következő lépésként hozzáadjuk a garnélát.

3. lépés

Ha átpirult, akkor mehetnek hozzá az öntet alapanyagai, tehát a lime leve, a szójaszósz és a méz, plusz egy kevés só.

4. lépés

Ezután beledobjuk az apróra vágott uborkát és hagymákat

5. lépés

Hozzákeverjük a babcsírát és a tisztított, aprított papayát.

6. lépés

Tálaláskor megszórjuk a pirított mogyoróval és a friss korianderrel.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

papaya 1 db zöld
hámozott garnélarák 400 g
sós mogyoró vagy kesudió 200 g
lime 1 db
szójaszósz 5 evőkanál
méz 2 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
chili paprika 1-1 db piros és zöld
újhagyma 1 csokor
kígyóuborka 1 db
babcsíra 1 doboz
koriander 1 csokor friss petrezselyem vagy
szezámolaj 1 kevés
1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!