Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Fűszeres sült szilvás Bircher-müzli

Fűszeres sült szilvás Bircher-müzli. Már a nevétől összefut a nyál a szádban, igaz? Próbáld ki ezt a receptet, és csalj napfényt te is az őszi reggelekbe!

1. lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsit átkenünk olvasztott vajjal, a szilvákat félbevágjuk, és a tepsire rakjuk őket, vágott felükkel felfelé.

2. lépés

A szilvákat ízlés szerint fűszerezzük: fahéj, kínai ötfűszer-keverék, csillagánizs, bors, vanília.

3. lépés

Csorgatunk rá egy kis mézet és pár evőkanályni vizet alulra, majd 170 fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük.

4. lépés

Elkészítjük a müzlit. Összekeverjük a hozzávalókat, majd ezután ráöntjük a tejet vagy vizet. Átforgatjuk, és mehet éjszakára a hűtőbe.

5. lépés

Ha megsültek a szilvák, mehetnek a zabkása tetejére egy kis gránátalmával és töt magokkal.

6. lépés

Ha van időnk, rétegezhetjük a zabkását, hogy középre is kerüljön néhány szilva.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

natúr zabpehely 40-50 g
alma reszelve 0,5 db
aszalt vörösáfonya vagy mazsola 1 ek
tökmag, vagy bármilyen más mag 1-2 ek
lenmag vagy chia mag 1-2 kk
vaníliaőrlemény
görög joghurt 1-2 ek
tej vagy víz 2 dl
méz vagy ízlés szerint más ízesítő 1 kk
olvasztott vaj 2-3 ek
szilva 18-20 db
csillagánizs 4-5 db
őrölt fahéj
fahéjrúd 2-3 db
kínai ötfűszer-keverék, vagy kardamom, bors, vaj
méz 1 ek
víz néhány ek

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!