Ha csak egy új receptet próbáltok ki ősszel, ez legyen az! Nincs az a nap, amit nem dob fel egy ilyen kényeztető reggeli. Készítsétek elő egy pörgős hétköznapra, vagy jutalmazzátok meg magatokat vele a hétvégén!
1. lépés
Az almák tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejüket, a kivett részeket pedig felaprítjuk.
2. lépés
Összekeverjük a zabpelyhet, mogyorót, fahéjat, görög joghurtot, az almák felaprított belsejét, a mézet és tejet.
3. lépés
A kész tölteléket az almákba kanalazzuk.
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
5. lépés
Tört törökmogyoróval, egy kis mézzel vagy akár görög joghurttal tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró