Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Fahéjas-mogyorós zabkásával töltött sült alma

Ha csak egy új receptet próbáltok ki ősszel, ez legyen az! Nincs az a nap, amit nem dob fel egy ilyen kényeztető reggeli. Készítsétek elő egy pörgős hétköznapra, vagy jutalmazzátok meg magatokat vele a hétvégén!

1. lépés

Az almák tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejüket, a kivett részeket pedig felaprítjuk.

2. lépés

Összekeverjük a zabpelyhet, mogyorót, fahéjat, görög joghurtot, az almák felaprított belsejét, a mézet és tejet.

3. lépés

A kész tölteléket az almákba kanalazzuk.

4. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

5. lépés

Tört törökmogyoróval, egy kis mézzel vagy akár görög joghurttal tálaljuk.
Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró
Tudj meg többet
Tálalás: 3 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

piros alma 6 db
görög joghurt 200 g
tej 1,5-2 dl
zabpehely 180 g
törökmogyoró 100 g
méz 2 ek
fahéj

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!