Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Fahéjas almakrémleves glutén- és tejmentesen, mézen karamellizált almával, dióval és tejszínhab galuskával

A hideg gyümölcslevessel nem csak nyáron arathatunk nagy sikert. Ez a fahéjas, almás változat tökéletes előétele lehet a karácsonyi lakomának.

1. lépés

Az almákat pucolás után vágjuk kockákra és pároljuk puhára a vízben. Keverjünk hozzá ízlés szerint mézet, adjuk hozzá a citrom levét, reszelt héját, a fahéjat és a gyömbért. Botmixer segítségével turmixoljuk simára. A tejszínt keverjük csomómentesre a vaníliás pudinggal, tegyünk hozzá pár merőkanállal a forró levesből, majd keverjük össze a levessel és forraljuk pár percig.

2. lépés

A karamellizált almához az almát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a mézet, adjuk hozzá az almakockákat, a durvára vágott diót és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd terítsük sütőpapírra, amit előtte vékonyan kenjünk át olajjal.

3. lépés

A tejszínhabot verjük fel, ebből kanállal szaggassunk galuskákat.

4. lépés

A levest alaposan lehűtve tálaljuk a diós almával és a habgaluskával.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

közepes méretű, savanykás alma 6 db
víz 1 liter
citrom leve 1 db
citrom reszelt héja fél db
fahéj / vagy 2 rúd fahéj 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 evőkanál
növényi tejszínhab 200 ml
1 csipet
gyömbér por 1 csipet
Auchan akácméz ízlés szerint

Hozzávalók a mézes almás dióhoz

közepes méretű alma 1 db
durvára vágott dió 1 marék
Auchan akácméz 2 evőkanál

hozzávalók a tetejére

növényi tejszínhab 200 ml

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!