Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Epres krémtúró gluténmentesen

Ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, de valami igazán frissítő, finom desszertre vágyunk, készítsünk házi, vaníliás krémtúrót epres szósszal. Az eper helyett használhatunk egyéb friss vagy akár fagyasztott gyümölcsöt is. Szerintem mennyei málnával és piros bogyós gyümölcsökkel egyaránt.

1. lépés

A krémtúróhoz a vaníliás pudingból, kristálycukorból és a tejből főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük le.

2. lépés

A túrót törjük össze villával, adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a hideg pudingot és a citrom reszelt héját, ezután botmixer segítségével turmixoljuk simává.

3. lépés

Az epret mossuk meg, vágjuk össze és tegyük egy lábosba. Főzzük kb. 10 percet, ha szükséges, egy kevés vizet tegyünk hozzá. Kb. 8 perc után keverjük hozzá a cukrot. A főzőlapról levéve keverjük bele a zselatint, és botmixerrel pürésítsük.

4. lépés

6 kistál aljába osszuk el az epres öntetet, és tegyük a hűtőbe fél órára.

5. lépés

Merjünk a tetejére krémtúrót, majd díszítsük eperrel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók a krémtúróhoz

Auchan túró 250 g
Auchan görög joghurt 200 g
Auchan 2,8%-os tej 300 g
vaníliás pudingpor 40 g
Auchan vaníliás cukor 1 csomag
kristálycukor 3 evőkanál
porcukor 1 evőkanál
citrom reszelt héja fél db

hozzávalók az eperszószhoz

eper 320 g
cukor 1 evőkanál
Auchan zselatin 1 csomag

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!