A galette nem más, mint egy fantasztikus francia pite. A tésztája egy egyszerű linzer alap, a tölteléket pedig kedvünk szerint variálhatjuk a kedvenc gyümölcseinkkel, de a tésztából a cukrot kihagyva készíthetünk sós verziót is.
Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt, önmagában vagy a kedvenc fagylaltunkkal.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 45 perc
hozzávalók a tésztához
Schär bread mix liszt 300 g
Auchan margarin 160 g
porcukor 60 g
"M-es" méretű Auchan tojássárgája 1 db
jéghideg víz 75 g
hozzávalók a töltelékhez
eper 500 g
Auchan szamócadzsem 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 evőkanál
Auchan nádcukor 2 evőkanál
hozzávalók a tetejére
"M-es" méretű Auchan tojás 1 db
szeletelt Auchan mandula ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!