Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Epres galette glutén- és tejmentesen

A galette nem más, mint egy fantasztikus francia pite. A tésztája egy egyszerű linzer alap, a tölteléket pedig kedvünk szerint variálhatjuk a kedvenc gyümölcseinkkel, de a tésztából a cukrot kihagyva készíthetünk sós verziót is. Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt, önmagában vagy a kedvenc fagylaltunkkal.

1. lépés

A tésztához a lisztet és a porcukrot keverjük össze egy keverőtálban, és morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vizet és gyors mozdulatokkal gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe, amíg előkészítjük a tölteléket.

2. lépés

Az epret mossuk meg alaposan, vágjuk le a szárát és szeleteljük vékonyan, majd hintsük meg vaníliás pudinggal.

3. lépés

A tésztát egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 3 mm vastagra, kör alakúra.

4. lépés

A tetejét kenjük meg vékonyan lekvárral úgy, hogy a szélen 2-3 cm-es sáv maradjon ki. Ezt fogjuk ráhajtani. A lekvár tetejére halmozzuk a szeletelt epret.

5. lépés

A tészta szélét hajtsuk az epres töltelékre, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg szeletelt mandulával. Az eperre szórjunk barnacukrot. A sűtőpapír segítségével emeljük a pitét egy tepsibe.

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók a tésztához

Schär bread mix liszt 300 g
Auchan margarin 160 g
porcukor 60 g
"M-es" méretű Auchan tojássárgája 1 db
jéghideg víz 75 g

hozzávalók a töltelékhez

eper 500 g
Auchan szamócadzsem 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 evőkanál
Auchan nádcukor 2 evőkanál

hozzávalók a tetejére

"M-es" méretű Auchan tojás 1 db
szeletelt Auchan mandula ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!