Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Eggnog

Ez egy mára már nagyon észak-amerikai, helyben szinte kötelező karácsonyi édes-krémes-alkoholos ital, aminek európai gyökereiért bizony egészen a 17. századi Kelet-Angliáig kéne időutaznunk. De nem biztos, hogy megérné, hiszen semmi bizonyíték nincs rá, hogy a hajdanán volt változat is van ennyire finom, mint amit most Dórával közösen elkészíthettek. Persze, ha van egy időgépetek, akkor szóljatok!

1. lépés

A tojások sárgáját elektromos keverővel fehéredésig keverjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.

2. lépés

A tejet és a tejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük.

3. lépés

A meleg tej felét hozzáöntjük a kikevert tojássárgához, elkeverjük.

4. lépés

Visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett kb. 4-5 percig főzzük. Nagyon fontos, hogy ne forraljuk, különben kicsapódik a tojás.

5. lépés

Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az alkoholt. (Vodka és narancslikőr helyett készíthetjük 2 dl whisky-vel is.)

6. lépés

Belereszeljük a narancshéjat. (A whisky-s változatot nem kell.)

7. lépés

Hűtőben 2-3 napig érlelhetjük - minél több benne az alkohol, annál tovább eláll, hidegen fogyasztva is mennyei.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 7 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

tojássárgája 6 db
cukor 12 dkg
vaníliarúd 1 db
tej (min. 2,8%) 1 l
tejszín 2.5 dl
vodka 2 dl
narancslikőr 0.5 dl
narancs reszelt héja 1 db
reszelt szerecsendió 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál

allergén

szerecsendió
Tojás

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!