Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Egészben sült mézes sertésszűz zsályás sütőtökpürével

Karácsonykor egy jó halászlé mellett általában felsorakoznak az asztalon az ünnepi sültek is. A következő recept ebben a ligában indul egészen esélyes nyertesként, hiszen elkészítésekor nem csak a csomagolást gyakorolhatod, de ebből a sertésszűzből minden falat egy ajándék. Ha pontosan követed a receptet, biztos lehetsz benne, hogy morzsája sem marad a vacsora végére!

1. lépés

A mézet és a mustárt kikeverjük, majd bekenjük vele a húst.

2. lépés

Sózzuk és borsozzuk, végül megszórjuk kakukkfűvel is, és beterítjük bacon szeletekkel.

3. lépés

Megkötözzük egy henteszsineggel, hogy ne essen szét.

4. lépés

Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat és minden oldalán lepirítjuk a sertésszüzet.

5. lépés

Ráfektetjük egy rácsra, mellédobjuk a fokhagymagerezdeket, felöntjük borral és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

6. lépés

A sütőből kivéve, szeletelés előtt 10 percig pihentetjük a húst.

7. lépés

A sütőtökpüréhez fűszerezzük a felszeletelt, kimagozott tököt: meglocsoljuk mézzel, meghintjük sóval, borssal, chilivel és kevés olajat csepegtetünk rá.

8. lépés

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és puhára sütjük.

9. lépés

A vajjal és a tejszínnel pürésítjük.

10. lépés

A sertésszűz szeleteket a püréágyon tálaljuk, és meglocsoljuk a boros szafttal.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

sertészszűz 1 db
dijoni mustár 1 evőkanál
méz 1 teáskanál
1 csipet
frissen őrölt bors fél teáskanál
morzsolt kakukkfű 1 teáskanál
bacon szalonna 15 dkg
étolaj 1 evőkanál
fokhagyma (héjával együtt) 6 gerezd
fehér bor 1 dl
sütőtök 50 dkg
csilipehely fél teáskanál
méz 2 teáskanál
1 teáskanál
frissen őrölt bors 1 csipet
étolaj 2 evőkanál
vaj 2 evőkanál
tejszín 1 dl

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!