Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Egészben sült camembert vörösboros hagymalekvárral

Jöhet egy fantasztikus sült camembert, mellé pedig isteni vörösboros hagymalekvár? Dóra és Feri legújabb fogásával garantáltan kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat! Próbáljátok ki!

1. lépés

A hagymához az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. 

2. lépés

Ha megpuhultak, felöntjük a balzsamecettel és a vörösborral, és 20 percig gyöngyöztetjük, közben gyakran megkeverjük.

3. lépés

A camembert sajtot, ha nem fa dobozban van, kivesszük a csomagolásból és hőálló tálba tesszük (vagy a fa dobozban sütjük).

4. lépés

Megtűzdeljük rozmaring ágakkal, megszórjuk dióval és egy kevés fehérborral is meglocsolhatjuk.

5. lépés

20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük. Akkor jó, ha a belseje teljesen folyósra olvad.

6. lépés

Azonnal tálaljuk a hagymalekvárral és friss baguette-tel.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

egész camembert 1 db
rozmaring 3 ág
dió 1 marék
száraz fehérbor fél dl
lilahagyma 3 fej
fokhagyma 2 gerezd
balzsamecet 3 dl
száraz vörösbor fél dl
olívaolaj 1 evőkanál

hozzávalók a tálaláshoz

Baguette 1 db

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!