Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Csokoládéval töltött kifli – glutén,- tej- és tojásmentesen

Igaz, nem 5 perc alatt készíthető el ez a töltött kifli, de biztos vagyok benne, hogy a család egyik kedvenc fogása lehet reggelire, vagy akár ebédre egy kiadós leves mellé. A töltelék ízlés szerint variálható, én most csokoládé pudinggal sütöttem, de nyugodtan használhatunk hozzá vaníliás, illetve karamellás pudingot is. Aki nem érzékeny a tejre, a növényi tejitalt cserélje hagyományosra. A kifli tésztája tökéletes alapja lehet bármilyen édes pitének, vagy akár zserbónak is.

1. lépés

A lisztet keverjük össze a cukorral, az útifűvel, a szárított élesztővel és morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a „tejet” és gyúrjunk rugalmas tésztát. Takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten kelesszük 40 percet.

2. lépés

A töltelékhez a pudingot, a cukrot keverjük csomómentesre a „tejjel” és főzzük sűrűre. Keverjük bele a margarint és hűtsük le.

3. lépés

A tésztát osszuk 10 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat. Nyújtsuk ki a bucikat kb. 13x23 cm-es téglalappá. A téglalapok hosszabbik oldalával párhuzamosan vágjuk be a tésztát fésű szerűen a téglalapok 1/3-ad részéig.

4. lépés

A tészta be nem vagdosott, 2/3-ad részére halmozzunk ½ evőkanál pudingot és csavarjuk fel, úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre. A széleit kissé nyomkodjuk össze, így nem folyik ki a töltelék.

5. lépés

A felcsavart kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le a tetejüket olvasztott margarinnal.

6. lépés

Kelesszük szobahőmérsékleten újabb 20 percet, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

7. lépés

180 fokon süssük 20 percet, míg a tetejük aranybarnára sül.

8. lépés

A sütőből kivéve kenjük meg még forrón olvasztott margarinnal és szórjuk le fahéjjas cukorral.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók a tésztához

Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz 380 g
por állagú útifűmaghéj 10 g
szobahőmérsékletű Auchan margarin 80 g
cukor 80 g
szárított élesztő 7 g
Auchan bio rizsital 250 g

hozzávalók a töltelékhez

Auchan bio rizsital 250 ml
gluténmentes csokoládés pudingpor 40 g
cukor 3 evőkanál
Auchan margarin 25 g

hozzávalók a tetejére sütés előtt

olvasztott Auchan margarin 30 g

hozzávalók a tetejére sütés után

olvasztott Auchan margarin 30 g
cuor 2 evőkanál
fahéj 1 teáskanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!