Repülőre sem kell szállni ahhoz, hogy igazán Mexikóban érezzük magunkat! Pillanatok alatt rittyenthetünk fenséges mexikói lakomát házi, gluténmentes tortillalapokkal, némi csirkehússal, jó sok paradicsommal és természetesen mexikói fűszerekkel.
Ha már elég enchiladát ettünk, töltsük a tortillalapokat ízlés szerint zöldségekkel, szószokkal, avokádóval. Egy kis gyakorlás után simán tortillasütő bajnokokká válunk. A legfontosabb, a tésztát nyújtsuk egész vékonyra, a nyújtáshoz használjunk bőségesen rizslisztet és soha, de soha ne süssük túl a lapokat, mert törni fognak. Felhasználásig borítsunk a forró tortillára egy tányért, így egész biztosan formázható, tekerhető marad.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc
hozzávalók a tortillalaphoz
miklos universal mix liszt 150 g
víz 90 g
Auchan napraforgóolaj 10 g
szárított élesztő 2 g
só 5 g
hozzávlók a töltelékhez
Auchan friss csirkemellfilé 300 g
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
Auchan paradicsompüré 400 g
Auchan étolaj 2 evőkanál
fajita spice mix (mexikói fűszerkeverék) ízlés szerint
chilipaprika fél db
cayenne bors 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
petrezselyem 1 csokor
só ízlés szerint
tetejére
reszelt sajt ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!