Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Csirkés, gluténmentes enchilada

Repülőre sem kell szállni ahhoz, hogy igazán Mexikóban érezzük magunkat! Pillanatok alatt rittyenthetünk fenséges mexikói lakomát házi, gluténmentes tortillalapokkal, némi csirkehússal, jó sok paradicsommal és természetesen mexikói fűszerekkel. Ha már elég enchiladát ettünk, töltsük a tortillalapokat ízlés szerint zöldségekkel, szószokkal, avokádóval. Egy kis gyakorlás után simán tortillasütő bajnokokká válunk. A legfontosabb, a tésztát nyújtsuk egész vékonyra, a nyújtáshoz használjunk bőségesen rizslisztet és soha, de soha ne süssük túl a lapokat, mert törni fognak. Felhasználásig borítsunk a forró tortillára egy tányért, így egész biztosan formázható, tekerhető marad.

1. lépés

A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk 2-3 nagyobb darabra. A hagymát pucolás után kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

2. lépés

A húsok mindkét oldalát kevés olajon, forró serpenyőben süssük hirtelen aranybarnára, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát. Öntsük rá a paradicsompürét, fűszerezzük, és fedő alatt rotyogtassuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

3. lépés

A tortillalapokhoz a száraz hozzávalókat mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a vizet és az olajat, majd gyúrjunk rugalmas tésztát. Szobahőmérsékleten pihentessük 15 percet.

4. lépés

A tésztát osszuk 5 egyenlő részre, formázzunk belőle bucikat. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsunk a bucikból egész vékony köröket.

5. lépés

Zsiradék nélkül, forró palacsintasütőben süssük meg a tortillalapok mindkét oldalát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen kiszárad, és akkor nem lehet tekerni. A megsült lapokat felhasználásig tegyük két tányér közé, így biztosan nem keményedik meg.

6. lépés

A közben elkészült húsokat vegyük ki a szószból, és vágjuk vékony csíkokra.

7. lépés

Egy közepes méretű, tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kenjünk meg a paradicsomos szósszal, amiből a húst kiszedtük. A tortillalapokat is kenjük meg ugyanezzel a szósszal, erre helyezzük rá a hússzeleteket, és tekerjük fel. A feltekert lapokat tegyük egymás mellé a tálban, a tetejére kenjük a maradék szószt, és szórjuk meg ízlés szerint sajttal.

8. lépés

180 fokos sütőben süssük egészen addig, míg a sajt ropogós nem lesz a tetején.

9. lépés

Tálaljuk ízlés szerint kevés tejföllel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tortillalaphoz

miklos universal mix liszt 150 g
víz 90 g
Auchan napraforgóolaj 10 g
szárított élesztő 2 g
5 g

hozzávlók a töltelékhez

Auchan friss csirkemellfilé 300 g
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
Auchan paradicsompüré 400 g
Auchan étolaj 2 evőkanál
fajita spice mix (mexikói fűszerkeverék) ízlés szerint
chilipaprika fél db
cayenne bors 1 nagy csipet
frissen őrölt feketebors 1 nagy csipet
petrezselyem 1 csokor
ízlés szerint

tetejére

reszelt sajt ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!