Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Csirke tikka, mangó lassival

A csirke tikka masala egy tradicionális indiai étel, ami még sem az. Az eredetéről több teória is kering, a kedvencünk azonban a glasgow-i buszsofőr esete, aki 1971 egyik napjának fárasztó műszakja után túl száraznak találta a sarki büfében a curry-t. A leleményes vendéglátók pedig ezt orvosolván, felöntötték az egészet az aznapi paradicsomlevessel, és „et voilà!” meg is alkották azt a fogást, amiről még india legnevesebb ételkritikusa is váltig bizonygatja, hogy márpedig ez helyi specialitás. Bárhogy is van, nagyon finom és könnyen elkészíthető. A mangó lassi meg önmagáért beszél.

1. lépés

A felkockázott húst sózzuk, alaposan bedörzsöljük a pasztával, majd leöntjük joghurttal. Nem lesz baja, ha egy éjszakát pácolódik a hűtőben.

2. lépés

Forró serpenyőben kissé megpirítunk 4 evőkanál Tikka Massala pasztát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, hagymát, gyömbért.

3. lépés

Ezeket is lepirítjuk, majd jöhet hozzá a sűrített paradicsom.

4. lépés

Majd jöhet hozzá a paradicsom konzerv is.

5. lépés

2 percnyi pirítás után adjuk hozzá a vajat.

6. lépés

Lassú rotyogtatással főzzük össze, majd mehet hozzá a tejszín is.

7. lépés

Közben süssük ki a húst kevés olajon.

8. lépés

Keverjük össze a húst a szósszal és tálaljuk főtt rizzsel.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

Patak's Tikka Massala 1 db
filézett csirkemell, vagy comb 500 g
konzerv sűrített paradicsom 1 db
paradicsom szósz konzerv 1 db
görögjoghurt 500 g
gyömbér 1 kisebb
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 fej
vaj 50 g
tejszín 4 dl

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!