Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Csicseriborsó curry

Az indiai fűszerek különleges ízélményt nyújtanak, és a leghétköznapibb hozzávalókból készült ételeket is izgalmassá teszik. Ilyen ez a könnyen elkészíthető csicseriborsó curry is, amiben a hagyma, a paradicsom és a csicseriborsó találkozását varázsoljuk egyedivé. A hozzávalók vásárlásakor nézzetek szét az Auchan nemzetközi konyha kínálatában!

1. lépés

A csicseriborsót leöblítjük, és alaposan lecsöpögtetjük. A paradicsomokat leforrázzuk, és meghámozzuk. A hagymákat is meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük.

2. lépés

Egy nagy lábosban 2 evőkanál felhevített olajon puhára dinszteljük a 3 felszeletelt hagymát.

3. lépés

Az aranybarnára sült hagymás alaphoz hozzáadjuk a meghámozott gyömbért és fokhagymát. 10 percig együtt pirítjuk, majd mehet bele az összes fűszer.

4. lépés

Amíg a curry fő, elkészítjük a rizst. Egy kisebb lábasban felhevítünk 1 evőkanál olajat, és rászórjuk a rizst. Kevergetve 5 percig pirítjuk, amíg kifehérednek a szemek. Sózzuk, felöntjük 5 dl vízzel, és lefedve 25 perc alatt kis lángon puhára pároljuk.

5. lépés

Ezután jöhet bele 2 dl víz, aprítógéppel pürésített vagy összevágott paradicsom.

6. lépés

Lefedve főzzük 30 percig. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá még vizet.

7. lépés

Hozzáadjuk a csicseriborsót, és néhány perc alatt összemelegítjük.

8. lépés

Citromhéjat reszelünk bele.

9. lépés

Végül a rizzsel és friss korianderrel tálaljuk.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

csicseriborsó-konzerv 1 db
paradicsom 4 db
vöröshagyma 5 fej
olaj 3 evőkanál
gyömbér 1 kis darab
fokhagyma 5 gerezd
szegfűszeg 2 szem
őrölt szegfűbors 1 csipet
babérlevél 3 db
római kömény 2 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
garam masala 3 teáskanál
őrölt koriander 2 teáskanál
rizs 25 dkg
kezeletlen citrom 1 db
só és frissen őrölt bors 1 csipet

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!