A tejpite tésztája pont olyan, mintha egy sűrű, vaníliás sodót sütnénk meg. Mikor beleharapunk, rugalmasan krémes érzés önti el a szánkat. A gyümölcsöt ízlés szerint variálhatjuk, de ezt a cseresznyés verziót mindenképpen érdemes kipróbálni, és a cseresznyeszezon után nyugodtan készítsük befőttből is.
Tejfehérje érzékenyek a vaj helyett használjanak tejmentes margarint, a normál tej helyett pedig növényi tejitalt.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 45 perc
hozzávalók
magozott cseresznye 500 g
"M-es" méretű Auchan tojás 4 db
olvasztott Auchan vaj 30 g
cukor 100 g
tej 200 g
Auchan bio rizsliszt 100 g
só 1 csipet
vaníliás cukor 6 g
hozzávalók a forma előkészítéséhez
Auchan vaj 1 teáskanál
cukor 2 evőkanál
hozzávalók a tetejére
porcukor ízlés szerint
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!