Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Cseresznyés tejpite gluténmentesen

A tejpite tésztája pont olyan, mintha egy sűrű, vaníliás sodót sütnénk meg. Mikor beleharapunk, rugalmasan krémes érzés önti el a szánkat. A gyümölcsöt ízlés szerint variálhatjuk, de ezt a cseresznyés verziót mindenképpen érdemes kipróbálni, és a cseresznyeszezon után nyugodtan készítsük befőttből is. Tejfehérje érzékenyek a vaj helyett használjanak tejmentes margarint, a normál tej helyett pedig növényi tejitalt.

1. lépés

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.

2. lépés

Két adagban keverjük hozzá a lisztet, majd a tejet és végül az olvasztott vajat. Elég híg tésztát kapunk, de pont így tökéletes.

3. lépés

Egy 25 cm átmérőjű piteformát kenjünk ki alaposan vajjal, majd szórjuk meg cukorral, és tegyük bele a kimagozott cseresznyét.

4. lépés

Öntsük rá a tésztát.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük készre.

6. lépés

A megsült pitét teljesen hagyjuk kihűlni a formában, utána szépen ki tudjuk borítani.

7. lépés

A tetejét szórjuk meg porcukorral.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

magozott cseresznye 500 g
"M-es" méretű Auchan tojás 4 db
olvasztott Auchan vaj 30 g
cukor 100 g
tej 200 g
Auchan bio rizsliszt 100 g
1 csipet
vaníliás cukor 6 g

hozzávalók a forma előkészítéséhez

Auchan vaj 1 teáskanál
cukor 2 evőkanál

hozzávalók a tetejére

porcukor ízlés szerint

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!