Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Csabai kolbász

Ínycsiklandó csabai kolbász, ahogy Rákóczi Feriék szeretik. Klasszikus recept, sok pirospaprikával, a hagyományos ízek kedvelőinek.

1. lépés

A lehűtött, vegyes sertéshúst és szalonnát daráljuk 6-8 mm-re, és gyúrjuk össze a fenti fűszerekkel.

2. lépés

A fűszerekkel bekevert húsmasszát töltsük sertés vékony-, sertés vastag-, marha selyembélbe vagy vízáteresztő műbélbe.

3. lépés

Ha a kolbász friss, alaposan szurkáljuk meg villával, de vigyázzunk, nehogy szétrepedjenek! Így szépen ki tud folyni belőle a zsír.

4. lépés

Tegyük a kolbászokat a tepsibe, 3-4 mm vízzel, a tepsit pedig egy maximum 100 fokra melegített sütőbe.

5. lépés

Sütéskor legyen 180-190 fokos: így 40-45 perc alatt pirosra sül a kolbász.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

sertéslapocka 2 kg
sertéstarja 2 kg
nyers szalonna 1 kg
sertésvékonybél
fokhagyma
köménymag
pirospaprika

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!