Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Crostata, olasz lekváros pite glutén- és tejmentesen

A crostata pite az olaszok egyik legkedveltebb pitéje. Általában lekvárral töltik, a tetejét ízlésesen dekorálják a pite tésztájával, vagy egész egyszerűen csak berácsozzák. Természetesen a tésztája tökéletes alapja lehet az általunk kedvelt almás pitének is.

1. lépés

A lisztet és a porcukrot mérjük egy tálba, majd morzsoljuk el benne a margarint. Adjuk hozzá az egész tojást és a sárgáját, a citrom levét és gyúrjunk egynemű tésztát.

2. lépés

A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

3. lépés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

4. lépés

A tészta 2/3-d résztét nyújtsuk ki a pite formánál kissé nagyobbra, hogy a forma szélére is kerüljön tészta.

5. lépés

Simítsuk a tésztára a lekvárt, a tetejét ízlés szerint díszítsük a maradék tésztával.

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

It’s us miklos universal mix liszt 500 g
Auchan margarin 200 g
Auchan porcukor 200 g
„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
„M-es” méretű Auchan tojássárgája 1 db
citrom leve fél db
Auchan szamóca dzsem 330 g

hozzáavlók a tetejére

„M-es” méretű Auchan tojás 1 db
víz 1 evőkanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!