Ahány ház, annyi chilis bab recept. Én most egy roppant egyszerű változatot hoztam, ami pont annyi idő alatt elkészül, amíg a tortilla lapok megsülnek hozzá. A tortilla lapokat megtölthetjük, felcsavarhatjuk, vagy simán ehetjük a chilis bab mellé.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 45 perc
hozzávalók a chilis babhoz
darált sertés hús 400 g
konzerv vörös bab 2 doboz
konzerv kukorica 1 doboz
sűrű paradicsomlé 500 ml
vöröshagyma 1.0 fej
fokhagyma 2 gerezd
cukor 2-3 teáskanál
szárított oregánó 1 teáskanál
friss bazsalikom 1 csokor
paradicsom 2 db
só 1 csipet
frissen őrölt feketebors 1 csipet
cayenne bors 1 csipet
chili paprika 1 csipet
füstös pirospaprika fél kávéskanál
olaj 2 evőkanál
víz 100 ml
hozzávalók a tortilla laphoz
Schär B mix liszt vagy It’s us Miklos Universal mix liszt 150 g
gluténmentes szárított élesztő 2 g
só 5 g
langyos víz 90 g
kukoricaolaj vagy napraforgó olaj 10 g
rizsliszt a rizsliszt 1 kevés
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!