Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Chilis bab, házi, gluténmentes tortilla lapokkal

Ahány ház, annyi chilis bab recept. Én most egy roppant egyszerű változatot hoztam, ami pont annyi idő alatt elkészül, amíg a tortilla lapok megsülnek hozzá. A tortilla lapokat megtölthetjük, felcsavarhatjuk, vagy simán ehetjük a chilis bab mellé.

1. lépés

A tortilla száraz hozzávalóit egy tálban keverjük össze, adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Gyúrjuk rugalmas, egynemű tésztát, és szobahőmérsékleten pihentessük 10-15 percet.

2. lépés

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, kevés sóval dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a darált húst. Pirítsuk meg a húst, a víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk puhára.

3. lépés

Közben blansírozzuk a paradicsomot: forraljunk fel egy lábosban vizet, tegyük bele a paradicsomot 1 percre, majd szedjük át jó hideg vízbe. Így nagyon könnyen el tudjuk távolítani a héját. A héjától megszabadított paradicsomot kockázzuk fel és mehet a párolódó hús mellé

4. lépés

Ha megpuhult a hús, vegyük le a fedőt, süssük míg elpárolog róla a víz, öntsük hozzá a paradicsom levet, fűszerezzük, és keverjük hozzá a lecsepegtetett konzerveket. Pár perc rotyogtatás után kész is vagyunk.

5. lépés

Közben süthetjük a tortilla lapokat. Ehhez a tésztát osszuk 4-6 részre. Ez attól függ, hogy mekkora lapokat szeretnénk sütni. Ha tölteni kívánjuk, süssünk csak 4 lapot.

6. lépés

Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztát egész vékony, kör alakúra.

7. lépés

Egy palacsinta sütőt melegítsünk fel zsiradék nélkül és ezen süssük készre a tortilla lapokat. Kb. 2-2 percet süssük a lapok mindkét oldalát.

8. lépés

A megsült lapokat tegyük egy lapos tányérra és fedjük le egy felfordított másik lapos tányérral, így biztos, hogy könnyen tekerhető lesz.

9. lépés

A lapokat töltsük meg vastagon a babbal, tekerjük fel.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók a chilis babhoz

darált sertés hús 400 g
konzerv vörös bab 2 doboz
konzerv kukorica 1 doboz
sűrű paradicsomlé 500 ml
vöröshagyma 1.0 fej
fokhagyma 2 gerezd
cukor 2-3 teáskanál
szárított oregánó 1 teáskanál
friss bazsalikom 1 csokor
paradicsom 2 db
1 csipet
frissen őrölt feketebors 1 csipet
cayenne bors 1 csipet
chili paprika 1 csipet
füstös pirospaprika fél kávéskanál
olaj 2 evőkanál
víz 100 ml

hozzávalók a tortilla laphoz

Schär B mix liszt vagy It’s us Miklos Universal mix liszt 150 g
gluténmentes szárított élesztő 2 g
5 g
langyos víz 90 g
kukoricaolaj vagy napraforgó olaj 10 g
rizsliszt a rizsliszt 1 kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!