Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Céklasalátás pite

A cékla a rengeteg jótékony hatása mellett ráadásul nagyon finom is. Tudjuk, hogy sok vitamin található benne, elég magas a vastartalma, így vérszegények előszeretettel fogyasztják. A cékla támogatja a máj működését, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást. Ezeken túl a bőrünkre is jó hatással van. Rendszeres fogyasztásával sikeresen küzdhetünk a pattanások ellen és sokáig megőrizhetjük a bőrünk fiatalos megjelenését. A cékla nyersen lereszelve sokféle édes desszert alapja lehet, de kiváló pl. kelt tésztákba is. A levét használhatjuk természetes ételfestéknek. Ez a céklás pite önálló ételként is megállja a helyét, de fogyaszthatjuk köretként.

1. lépés

A leveles tésztát időben vegyük ki a hűtőből, fagyasztóból, mert szobahőmérsékleten nagyon könnyű dolgozni vele.

2. lépés

A céklát alaposan mossuk meg, távolítsuk el a héját, majd vágjuk vékony karikákra.

3. lépés

Egy serpenyőben (érdemes olyan serpenyőt használni, amit a sütőbe is tudunk tenni) olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a nádcukrot, az almaecetet. Tegyünk pár rozmaringszárat a serpenyőbe, helyezzük erre a céklakarikákat úgy, hogy kissé fedjék egymást. Szórjuk meg kevés sóval és borssal.

4. lépés

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, és locsoljuk meg ezzel a céklát.

5. lépés

180 fokra felmelegített sütőben süssük a céklás alapot kb. 30 percig.

6. lépés

A szobahőmérsékletű leveles tésztát nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra, és vágjunk belőle akkora kört, amekkora a serpenyőnk, amit a sütőbe tettünk a céklával.

7. lépés

Tegyük a kinyújtott lapot a megsült cékla tetejére, és helyezzük vissza a sütőbe.

8. lépés

20 perc alatt süssük a pitét aranybarnára.

9. lépés

Hagyjuk kicsit hűlni a pitét a serpenyőben, majd borítsunk rá egy nagyméretű tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk a pitét a tányérra.

10. lépés

Kínálhatjuk hidegen és melegen egyaránt.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

cékla 280 g
Auchan vaj 30 g
Auchan nádcukor 2 teáskanál
Auchan almaecet 2 teáskanál
Ízlés szerint
Bors Ízlés szerint

hozzávalók öntet

rozmaring 1 szál
vöröshagyma apró kockákra vágva 1 kis fej
almaecet 1 evőkanál
Auchan olívaolaj 3 evőkanál
nádcukor 1 teáskanál

hozzávalók tészta

leveles tészta 1 csomag

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!