A cékla a rengeteg jótékony hatása mellett ráadásul nagyon finom is. Tudjuk, hogy sok vitamin található benne, elég magas a vastartalma, így vérszegények előszeretettel fogyasztják. A cékla támogatja a máj működését, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást. Ezeken túl a bőrünkre is jó hatással van. Rendszeres fogyasztásával sikeresen küzdhetünk a pattanások ellen és sokáig megőrizhetjük a bőrünk fiatalos megjelenését.
A cékla nyersen lereszelve sokféle édes desszert alapja lehet, de kiváló pl. kelt tésztákba is. A levét használhatjuk természetes ételfestéknek. Ez a céklás pite önálló ételként is megállja a helyét, de fogyaszthatjuk köretként.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc
hozzávalók
cékla 280 g
Auchan vaj 30 g
Auchan nádcukor 2 teáskanál
Auchan almaecet 2 teáskanál
só Ízlés szerint
Bors Ízlés szerint
hozzávalók öntet
rozmaring 1 szál
vöröshagyma apró kockákra vágva 1 kis fej
almaecet 1 evőkanál
Auchan olívaolaj 3 evőkanál
nádcukor 1 teáskanál
hozzávalók tészta
leveles tészta 1 csomag
A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!