Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Buddha-tál grillezett füstölt sajttal

Ha csak egy új, nyári receptet próbáltok ki a héten, ez legyen az! A Buddha-tál egyike azon ételeknek, amik biztos, hogy nem hiányozhatnak a nyári kedvencek közül. Friss, változatos, keleties, mégis könnyed és akár az előző napi menü megmaradt alapanyagaiból is simán varázslatos ínyencség készülhet. Nézd meg a videót, és tanuld el a grillsajtos Buddha-tál elkészítését a Lefőzlek séfjeitől!

1. lépés

Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük.

2. lépés

A rizst forrásban lévő sós vízben kifőzzük, mintha tésztát főznénk, a végén leszűrjük.

3. lépés

A magokat kevés olajon egy kisebb serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.

4. lépés

A sárgarépát megpároljuk vagy kevés olívaolajba forgatva sóval és citromborssal sütőben megsütjük.

5. lépés

Az avokádót és az újhagymát felszeleteljük. A grillsajtot grillen vagy serpenyőben megsütjük.

6. lépés

A tojást 6,5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehűtjük és megpucoljuk.

7. lépés

A buddha-tál összeállításához egy mélyebb tányérba kanalazzuk a rizst, és elrendezzük rajta az összes előkészített alapanyagot.

8. lépés

A lényeg, hogy ízlésesen rendezzünk el mindent a tányéron.
Havas Dóra
gasztroblogger
Tudj meg többet
Tálalás: 1 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók a tálhoz

rizs 5 dkg
tökmag és napraforgómag 3 dkg
étolaj 1 evőkanál
sárgarépa 1 db
vaj 1 kis darabka
konzerv kukorica 2 evőkanál
füstölt paprika 1 teáskanál
friss koriander 1 kis csokor
marék vegyes salátalevél 1 marék
szál újhagyma 2 szál
chili paprika 1 db
Auchan Nívó füstölt grillsajt 1 doboz
tojás 1 db

hozzávalók az öntethez

lime frissen facsart leve 1 db
gerezd fokhagyma 1 gerezd
fél teáskanál
extra szűz olívaolaj 5 evőkanál

hozzávalók a tálaláshoz

görög joghurt 1 pohár

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!