Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



Bruschetta gluténmentes bagettel

A bruschettát gondolom nem kell senkinek bemutatni, az olaszok egyik kedvelt étele, előétele, de fogyaszthatjuk akár vacsorára is. A hozzávalók mennyisége természetesen ízlés szerint változhat. Ami nem mindegy, hogy milyen alapokra fektetjük az ízletes paradicsomos salátánkat. Ehhez hoztam egy igazán finom, ropogós héjú, puha belezetű bagett recepetet. A bagett tésztáját ízesíthetjük marinált paradicsommal, olaj- vagy kapribogyóval is.

1. lépés

A bagetthez az élesztőt futtassuk fel pár perc alatt a langyos, mézes vízben. A méz helyett használhatunk nyugodtan cukrot is, de a méz nagyon jót tesz a kelt tésztáknak.

2. lépés

Keverjük a felfuttatott élesztőhöz a por állagú útifűvet, majd adjuk hozzá a lisztet és az olajat. Gyúrjunk rugalmas, egynemű tésztát.

3. lépés

A tésztát szobahőmérsékleten kelesszük 40 percet.

4. lépés

A megkelt tésztát osszuk két egyenlő részre, majd olajjal lekent felületen formázzunk belőle rudakat.

5. lépés

Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, vágjuk be éles késsel pár helyen a tetejüket és kelesszük 30 percet.

6. lépés

A sütőt melegítsük elő 200 fokra és kb. 40 perc alatt süssük készre a bagetteket.

7. lépés

A kihűlt bagetteket szeleteljük fel. A bruschetta hozzávalói közül az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával és kenjük meg vékonyan a bagett szeletek tetejét, a maradék fokhagymás olajat adjuk majd a paradicsomos salátához.

8. lépés

A bagett szeleteket 180 fokra előmelegített sütőben süssük pár perc alatt ropogósra.

9. lépés

A bruschettához a zöldségeket daraboljuk apróra és tegyük őket egy tálba. Sózzuk, szórjuk meg oregánóval, adjuk hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet, majd tegyük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

10. lépés

Tálaljuk a salátát a bagett szeletek tetején.
Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa
Tudj meg többet
Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók a bagetthez

It’s us miklos bread mix liszt 500 g
por állagú útifűmaghéj 10 g
langyos víz 500 g
Auchan méz 1 teáskanál
friss élesztő 25 g
Auchan olívaolaj 2 evőkanál

hozzávalók a bruschettához

paradicsom 200 g
lilahagyma 1 fej
Auchan olívaolaj 5 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 2 szál
ízlés szerint
oregánó 1 nagy csipet
balzsamecet 2 teáskanál

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!