Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Inspirációk



BBQ oldalas grillen készítve

A grillpartik királya, az oldalas! Kihagyhatatlan és feledhetetlen élményt nyújt, pláne, ha úgy készítjük el, ahogy a profik.

1. lépés

Grillezni remek mulatság, de nem árt odafigyelni néhány apró részletre a tökéletes végeredmény elkészítéséhez. Tippjeim: brikett helyett rendes faszenet vásároljunk, különleges illatot ad az oldalasnak az úgynevezett füstölő forgács (különböző fákból árulják, vízbe kell áztatni, aztán mehet a faszénre), piros paprika helyett érdemes füstölt paprika port használni

2. lépés

Az oldalas csontos részéről lefejtjük a hártyát, majd a fokhagymával, babérlevéllel, borssal feltesszük főni egy nagy lábasban. Szinte teljesen puhára kell főzni (kb.1-1,5 óra), de az utolsó lépést a grillen tesszük meg.

3. lépés

Közben az olajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Ha ez felolvadt, akkor mehet a paradicsomlé, majd a folyékony hozzávalók után a fűszerek. Lassú tűzön legalább egy órát rotyogtatjuk, megvárjuk, míg besűrűsödik.

4. lépés

Ha megfőtt a hús, alaposan bekenjük a szósszal, és már ugorhat is fel a grillre. Süssük át arany színűre mind a két oldalát.
Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos
Tudj meg többet
Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

fej vöröshagyma 2
fokhagyma meghámozva és felaprítva 10 gerezd
durva cukor (barnacukor) 10 evőkanál
mustár 3 evőkanál
paradicsomlé 1 liter
Sör fél liter
szójaszósz 6 evőkanál
Worcestershire szósz 6 evőkanál
ecet 3 evőkanál
vaj 10 dkg
olívaolaj egy kevés
Só és őrölt bors egy kevés
pirospaprika egy kevés
babérlevél néhány
cayenne bors egy kevés

A hozzávalók megvásárlásáért látogass el Online Áruházunkba!